«Για πόλεμο με το ΚΚΕ που φθάνει τα όρια της χυδαιότητας», τον οποίο «άνοιξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναπαράγοντας αυτούσια δημοσιεύματα των εφημερίδων “Τα Νέα”, “Αυγή ” και άλλων κονδυλοφόρων του συστήματος», μιλά το ΚΚΕ, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, σχετικά με την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.», της εταιρίας που είχε στην κατοχή της τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 902.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση του Δ.Σ., σχολίαζε σήμερα τόσο τους όρους της πώλησης όσο και την τύχη των εργαζομένων αναφέροντας ότι «το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του» για να λάβει ως απάντηση ότι «το ΚΚΕ δε γυρεύει πιστοποιητικά ηθικής».

«Το επιχείρημα ότι και “το ΚΚΕ τα ίδια κάνει” μεταφράζεται στην κοινωνία πως “όλοι το ίδιο είμαστε” και ρίχνει νερό στον μύλο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία την κρίση στα ΜΜΕ», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ προσθέτοντας ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία απόλυσης των 48 εργαζομένων, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρους να παραδοθεί η εταιρία «καθαρή».

«Και, επειδή, αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία μεταβιβάζεται εν λειτουργία», προσθέτει η ΕΣΗΕΑ, «η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: Οι εργαζόμενοι θα χωρισθούν σε ομάδες και θα περάσουν σε άλλες κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα».

Έτσι, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «υπάρχει και μια μικρή ομάδα που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος “902.gr”, οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό, που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή, 600-800 ευρώ. Η μέθοδος αυτή θα εφαρμοσθεί και για τους εργαζόμενους του “Ριζοσπάστη”, όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις», ενώ «ήδη η Διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν, από τους οποίους ζητείται να αποδεχθούν “κούρεμα” των οφειλομένων, τουλάχιστον κατά 40%».

Τέλος, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα σωματεία τους! Η παραπομπή των πάντων στη θεόσταλτη επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, είναι απαράδεκτη».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ επανέλαβε ότι «ο 902, όπως και ο Ριζοσπάστης, δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν, όπως τα άλλα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, και το ΚΚΕ δεν είναι εργοδότης. Ο 902, όπως και άλλα κομματικά μέσα, είναι ιδεολογικοπολιτικοί οργανισμοί για την διάδοση της πολιτικής και ιδεολογίας του ΚΚΕ».

«Το ΚΚΕ», προσθέτει, «έχει τοποθετηθεί αναλυτικά και έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προχωράει στην πώληση της εταιρίας Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και ότι σε αυτήν την ενέργεια κυριαρχεί η ανάγκη να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ βέβαια όλα αυτά μπορεί να είναι “ψιλά γράμματα” μπροστά στο σκοπό τους να επιτεθούν στο ΚΚΕ».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ δε γυρεύει πιστοποιητικά ηθικής από εκείνες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που όλα αυτά τα χρόνια έχουν ανεχθεί και καλύπτουν ξεδιάντροπα τις εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλει τα συγκροτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Facebook Comments