Μερίδιο από μεγάλο ενεργειακό έργο, κατασκευής έξι μονάδων ισχύος 9 χιλιάδων Μεγαβάτ διεκδικεί η ΜΕΤΚΑ στην Αλγερία. Αυτό αποκάλυψε χθες η διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2013.

Στον διαγωνισμό η ΜΕΤΚΑ συμμετέχει σε συνεργασία με την τουρκική κατασκευαστική Gama, όπως δε αναφέρουν στελέχη του ομίλου, έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας. Ωστόσο ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι μεγάλος, κυρίως από την πλευρά κινεζικών και κορεατικών εταιρειών λόγω και του ότι τη δεδομένη χρονική συγκυρία, δεν υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά πολλοί διαγωνισμοί για νέα έργα στον τομέα κατασκευής νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο.

Με βάση το deal της ΓΕΚ Τέρνα με το Κατάρ στα νούμερα που έγινε δίνει μια  αποτίμηση για τα ενεργειακά εργοστάσια του Ομίλου 300 με 320 εκατ. ευρώ.


Συνολικά για την πορεία στο β΄ εξάμηνο του έτους, οι εκπρόσωποι του ομίλου Μυτιληναίος εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενώ για την εικόνα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού, τα στελέχη του ομίλου Μυτιληναίου τόνισαν ότι τα μεταβατικά μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα, με βάση τις προτάσεις της ΡΑΕ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου, λόγω του υψηλού βαθμού απόδοσης θα προσφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Facebook Comments