Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε «τολμηρές» τις ενέργειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» « Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», είπε ο αμερικανός πρόοδος ενώ τόνισε πως η λιτότητα δεν είναι λύση. Ο ίδιος αναγνώρισε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις παρόλα αυτά εκτίμησε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει. «Η Ελλάδα θα πετύχει», είπε ο Ομπάμα και συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα του θα στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε όρτι Ελλάδα και ΗΠΑ υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες, ελευθερία ανεξαρτησία και δημοκρατία. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες, επεσήμανε μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση προσπαθεί να εστιάσει στη δημιουργία θέσων εργασίας, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «προσπαθούμε να εστιάσουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας». Οι θυσίες του ελληνικού λαού, συνέχισε ο έλληνας πρωθυπουργός, είναι τεράστιες αλλά δεν θα πάνε χαμένες ενώ παρατήρησε πως εάν πετύχει η Ελλάδα η επιτυχία θα είναι και ευρωπαϊκή.

 

Facebook Comments