Σε υψηλά έξι μηνών ανήλθε το εμπορικό ισοζύγιο στη Βρετανία. Πτώση 0,8% για την κατασκευαστική παραγωγή. Παραμένει ανοδικά η στερλίνα
Το εμπορικό ισοζύγιο στη Βρετανία άγγιξε υψηλά έξι μηνών τον Ιούνιο αν και παραμένει ελλειμματικό για 28ο διαδοχικά μήνα.

Ειδικότερα το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου διαμορφώθηκε στα -1,548 δισ. στερλίνες έναντι εκτίμησης για -2,2 δισ. στερλίνες από τα -2,612 δισ. στερλίνες το Μάιο.

Το εμπορικό ισοζύγιο εκτός των χωρών της ΕΕ συρρικνώθηκε στα -2,646 δισ. στερλίνες από τα -4,019 δισ. στερλίνες το Μάιο.
Η κατασκευαστική παραγωγή στη Βρετανία μειώθηκε κατά 0,8% τον Ιούνιο από άνοδο 0,2% το Μάιο.

Εκτός των ανακοινώσεων στη Βρετανία, η συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών είναι ήρεμη. Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα ξεπέρασε τον Ιούλιο τις εκτιμήσεις σημειώνοντας άνοδο 9,7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία υποχώρησε τον ίδιο μήνα στις 43,6 μονάδες σε αντίθεση με την έκθεση της BoJ που ανέμενε βελτίωση του δείκτη.

Περιορισμένη ήταν η αντίδραση της στερλίνας στον απόηχο των ανακοινώσεων αν και συνεχίζει να κινείται ανοδικά σήμερα. Πιθανή αντίσταση για το GBPUSD στο προηγούμενο υψηλό στο 1,5606 και στήριξη στη διασπασμένη ανοδική γραμμή τάσης κοντά στο 1,5500.

Facebook Comments