H Γερμανική Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα, η γνωστή Bundesbank, αναμένει νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού, σε απόρρητο έγγραφο της Bundesbank αναφέρεται ότι η Ευρωζώνη “είναι αναγκασμένη να αποφασίσει νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2014″.

Στο έγγραφο ασκείται επίσης κριτική προς τη Τρόικα για την πρόσφατη έγκριση της δόσης του προγράμματος, η οποία “μπορεί να αποδοθεί σε πολιτικές πιέσεις.

Πρόκειται για μια τακτική κίνηση της Γερμανικής Κυβέρνησης, η οποία θέλει να αποφύγει μια προεκλογική συζήτηση για ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους και υπερτονίζει τις προόδους που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα”. “Λαμβάνουμε υπόψιν μας αυτή τη στάση”, αναφέρει η Bundesbank σκωπτικά.
 

Σκληρή κριτική για τις ικανότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης

“Οι κίνδυνοι αποτυχίας του προγράμματος διάσωσης παραμένουν εξαιρετικά υψηλοί και οι μεταρρυθμιστικές επιδόσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές”, αναφέρει επίσης το έγγραφο. “Υφίστανται σοβαρές αμφιβολίες για την ικανότητα να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις”.

Facebook Comments