Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί διέψευσε σήμερα ότι αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Γαλλία το 2013, μετά την χθεσινή δήλωσή του ότι αυτή θα βρίσκεται «μεταξύ του -0,1 και του +0,1%».

“Δεν υπήρξε τροποποίηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη, όπως το διαβάζω», δήλωσε ο Μοσκοβισί σήμερα σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

Η δήλωση αυτή γίνεται την επομένη συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Nice Matin, στην οποία ο υπουργός δήλωνε: «Γνωρίζουμε τις τάσεις και φέτος η ανάπτυξη θα είναι ασθενής ακόμη και στάσιμη, μεταξύ του -0,1 και του +0,1%».

Ωστόσο η γαλλική κυβέρνηση προέβλεπε μέχρι σήμερα μια μέτρια ανάπτυξη της τάξης του 0,1% της οικονομίας της χώρας.

“Δεν έκανα καμία αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Γαλλίας, πρόκειται για μια απλούστευση (…) η οποία δεν μεταφέρει την δική μου σκέψη», διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο Μοσκοβισί.

Ο υπουργός είχε εξηγήσει εξάλλου μερικές ώρες νωρίτερα στον ραδιοσταθμό RTL ότι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη μεταξύ του -0,1 και του +0,1% αποτελούσε μια αναφορά σε στοιχεία που είναι «καθολοκληρίαν σε δημόσια χρήση» και αποτελούν την «επικρατούσα άποψη των ινστιτούτων οικονομικών ερευνών».

“Εγώ διατηρώ» την πρόβλεψη για ανάπτυξη +0,1%, σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα υπάρξει ίσως μια νέα (πρόβλεψη) στις 25 Σεπτεμβρίου κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό».

Αναφερόμενος παράλληλα στο θέμα της φορολογίας, ο Μοσκοβισί διέψευσε επίσης ότι έκανε στην Nice Matin μια οποιαδήποτε ανακοίνωση νέων φόρων.

“Και σε αυτό, χρησιμοποιούν στοιχεία που είναι σε δημόσια χρήση για να βάλουν στην ίδια κατηγορία υποχρεωτικές εισφορές και φόρους, το οποίο δεν είναι το ίδιο πράγμα», εξήγησε ο υπουργός στον RTL.

Στην Nice Matin, ο Γάλλος υπουργός είχε αναφερθεί σε «μια περιορισμένη αύξηση των υποχρεωτικών εισφορών, κατά 0,3% του ΑΕΠ».

Facebook Comments