Αν κάτι κάνει ξεχωριστή την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο χρηματιστήριο είναι οι συναλλαγές που μετά από 2 ώρες μετά το άνοιγμα της αγοράς ο τζίρος προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης φαίνεται ότι χτίζει βάση στις 952 μονάδες υποχωρώντας οριακά και με ανοιχτό το ενδεχόμενο, ανάλογα με τις διαθέσεις των επενδυτών, να παλέψει το θετικό πρόσημο προς το πέρας της συνεδρίασης.

Η μετοχή που κλέβει την παράσταση σήμερα είναι η Εθνική που ενισχύεται στο 4,46% με τους επενδυτές να βλέπουν πίσω από το χαρτί τα καλά νέα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα για τη μείωση της ύφεσης κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σημερινές τιμές και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 7μηνο 2,6 δισεκ. ευρώ.

Που σημαίνει ότι σ αυτή τη συγκυρία οι αριθμοί ευημερούν και πως μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους και για το σύνολο της χρονιάς, αλλά και περιορισμός της ύφεσης στα επίπεδα του 4,2%.

Από κει και πέρα αντίδραση βγαίνει στην Alpha, Ελληνικά Πετρέλαια και στο Μυτιληναίο, ενώ η αγορά επιβραβεύει τον ΟΠΑΠ με κέρδη κοντά στο 2%, εν όψει της μεταβίβασης του 33% στην Emma Delta.

Το αρνητικό πρόσημο στον δείκτη δίνει ο Τιτάνας, η ΔΕΗ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η Πειραιώς. Οι επενδυτές έπειτα από 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, αλλά ταυτόχρονα έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε νέες τοποθετήσεις προκειμένου να μην χάσουν το momentum, το οποίο σε αυτή τη συγκυρία είναι έντονα ανοδικό με επόμενη αντίσταση της αγοράς, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, στις 980 μονάδες.

ΧΣ

Facebook Comments