Το πάρτι συνεχίζεται στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση με τον γενικό δείκτη να κινείται πάνω από τις 960 μονάδες και με κέρδη κάτι λιγότερο από 1 ποσοστιαία μονάδα.

Οι συναλλαγές είναι οι περισσότερες που βλέπει το ταμπλό από τα μέσα Ιουλίου και έπειτα γεγονός που σημαίνει ότι κάμπτονται οι αμφιβολίες των επενδυτών περί ανάκαμψης και επιστροφής στον ενάρετο κύκλο της ελληνικής οικονομίας.

Σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο το ΑΕΠ σημείωσε βελτίωση κατά 1% που σημαίνει ότι η ύφεση δείχνει σημάδια επιβράδυνσης και για 7 μήνες η οικονομία δημιουργεί πρωτογενή πλεονάσματα με το συνολικό ποσό στα 2,6 δισεκ. ευρώ. Ταυτόχρονα μία μεγάλη αβεβαιότητα αυτή της πώλησης του ΟΠΑΠ ήρθη σήμερα με τις υπογραφές που έπεσαν ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και την Emma Delta περνώντας τα κατάλληλα μηνύματα στις αγορές ότι οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές παρά τις δυσκολίες που προκαλούνται λόγω της ύφεσης, προχωρούν.

Η επόμενη αντίσταση της αγοράς η οποία είναι θέμα χρόνου να καμφθεί δηλαδή 980 μονάδες αν συνεχισθεί ο ίδιος όγκος συναλλαγών και το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμείνει αμείωτο είναι δυνατόν να επιτευχθεί.

Η μετοχή – καθρέφτης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δηλαδή η Εθνική σπάει τα κοντέρ και ενισχύεται πάνω από 6% με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η διοίκηση της Τράπεζας σχεδιάζει μεθοδικά τη μείωση ποσοστού που κατέχει στην τούρκικη θυγατρική τη Finansbank. Επιπρόσθετα μέσα στον Αύγουστο η αγορά θα έχει εικόνα ως προς την πώληση του Αστέρα της Βουλιαγμένης αν και το ενδιαφέρον που προκύπτει σύμφωνα με τις πληροφορίες προέρχεται από hedge funds και μεμονωμένα επιχειρηματικά σχήματα.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά αποτιμά θετικά τα εταιρικά αποτελέσματα του Μυτιληναίου, του ΟΤΕ, την έξοδο των εισηγμένων στις αγορές, παρά τα ακριβά επιτόκια όπως συνέβη στην περίπτωση της Ιντραλότ, στοιχεία που σε κάθε περίπτωση προκαλούν δημιουργούν ελπίδες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μεσοπρόθεσμα.

Επίσης, στην τόνωση των συναλλαγών συμβάλλουν οι εκθέσεις που είδαν το φως την περασμένη εβδομάδα από Goldman Sachs , JP Morgan και Morgan Stanley κάνοντας focus σε Τιτάνα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ , ΔΕΗ, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική .

ΧΣ

Facebook Comments