Αισιόδοξη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δηλώνει η Exotix, καθώς προβλέπει ότι τα επόμενα δέκα χρόνια η Ελλάδα θα αποκτήσει τράπεζες που θα δανείζουν, εταιρείες που θα δανείζονται, ενώ θα επωφεληθεί κι από τις μεταρρυθμίσεις. Έτσι, ποντάρει στα ελληνικά warrants που έχουν εκδοθεί και σχετίζονται με την πορεία του ΑΕΠ.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, είναι λιγότερο αισιόδοξη για την επόμενη διετία κι αυτό γιατί υπάρχουν αρκετά «αρνητικά ρίσκα», ορισμένα εκ των οποίων ίσως γίνουν πραγματικότητα.

Η Exotix εκτιμά ότι η αγορά εξακολουθεί να τιμολογεί τον κίνδυνο default, με αποτέλεσμα η μέση απόδοση της σειράς ελληνικών ομολόγων να είναι 9,8%. Αυτό, υποστηρίζει, αντανακλά το ρίσκο ενός ακόμα PSI, το οποίο δεν έχει οικονομική λογική, αλλά θα μπορούσε να συμβεί αν οι πολιτικοί του Βορρά το επιβάλλουν έχοντας ως στόχο να κατευνάσουν τους ψηφοφόρους τους.

Με βάση τα παραπάνω, η Exotix είναι υπέρ των τοποθετήσεων στα warrants που σχετίζονται με την ανάπτυξη παρά με τις απευθείας επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα.

Facebook Comments