Τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που ανακοίνωσε σήμερα του ΥΠΟΙΚ καθώς και τα θετικά μηνύματα που έστειλε στους επενδυτές η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΟΠΑΠ, αποτέλεσαν τους κύριους  λόγους της μεγάλης ανόδου που πραγματοποίησε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αγοράς η Εθνική, με τη μετοχή της τράπεζας να παρουσιάζει κέρδη άνω του 15%, κλείνοντας στο +15,77% , εν μέσω πληροφοριών που μιλούν για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων από το Σεπτέμβριο (στο μικροσκόπιο τίθενται το ποσοστό της στη Finansbank, αλλά και κινήσεις στην αγορά των ακινήτων).

Με ισχυρά κέρδη κινήθηκαν και οι τίτλοι των Alpha, ΟΠΑΠ, MIG και ΟΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης ανέβηκε κατά 2,12% στις 977,21 μονάδες, χάνοντας για λίγο το όριο των 980 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 82 εκατ. ευρώ.

Στην τόνωση της αγοράς συνέβαλλαν και οι εκθέσεις που είδαν το φως την περασμένη εβδομάδα από Goldman Sachs , JP Morgan και Morgan Stanley κάνοντας focus σε Τιτάνα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ , ΔΕΗ, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική .

Από την άλλη πλευρά, ενίσχυση της αξίας των warrants των τραπεζών προβλέπει η Berenberg Bank, καθώς  οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα αλλά και η ποιότητα ενεργητικού  του τραπεζικού κλάδου θα βελτιώνονται.

Facebook Comments