Μικτή συνεδρίαση στην Ασία με τους επενδυτές να εστιάζουν στην Αυστραλία και την ανακοίνωση των επιτοκίων από την RBA, κατά την οποία δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Όπως αναμενόταν, η RBA διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα ενώ στις δηλώσεις που ακολούθησαν υπήρξε μια ουδέτερη φρασεολογία. Σε κάθε περίπτωση, το AUD/USD κινήθηκε υψηλότερα αν και οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων. Οι μετοχές στη Wall Street κατέγραψαν απώλειες αλλά στην Ευρώπη οι δείκτες κατάφεραν να κλείσουν σημαντικά υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας. Η αμερικανική συνεδρίαση είναι αυτή που προσφέρει στήριξη στους ευρωπαϊκούς δείκτες. Το USD εξακολουθεί να παραμένει ισχυρό και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά στις επόμενες συνεδριάσεις. Ωστόσο, αναμένουμε αύξηση των διακυμάνσεων.

  • BoJ, Kuroda: Οι αγορές ομολόγων είναι απαραίτητες και δεν αναμένεται αποχώρηση από την αγορά, σύντομα.

  • Η βρετανική Βουλή των Λόρδων, αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με τη νομοθέτηση του Brexit, σήμερα.

  • Σε χαμηλά ενός μήνα ο χαλκός καθώς οι αποθήκες του LME δέχθηκαν τεράστιες ποσότητες προς αποθήκευση.

  • Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Ενέργειας, Novak, η Ρωσία θα έχει μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 300.000 bpd μέχρι και τον Απρίλιο.

  • Η Westpac εκτιμά ότι η RBA θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια το 2017 και το 2018.

Ανάλυση αγοράς

FTSE 100 – Άνοιγμα: 7.340 Υψηλό: 7.352 Χαμηλό: 7.324 Κλείσιμο: 7.349

07 03 17 ftse

 

 

 

 

 

 

Ο βρετανικός δείκτης εξακολουθεί να επιδεικνύει εξαιρετικές αντοχές και αυτό είναι εν μέρη κατανοητό καθώς η πτώση της στερλίνας είναι θετική για τις μετοχές. Σημαντική παράμετρος είναι και οι αποφάσεις της Βουλής των Λόρδων για το Brexit. Θεωρούμε ότι ο FTSE βρίσκεται πολύ κοντά σε μια διορθωτική κίνηση καθώς όλες οι τεχνικές ενδείξεις βρίσκονται σε φάση σύγκλισης και αυτό δείχνει αδυναμία. Ωστόσο, η άνοδος είναι πολύ ισχυρή και δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να επιχειρήσουμε ένα top-picking της αγοράς καθώς κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο. Βασικός στόχος είναι οι 7.160 μονάδες.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

7.380                    7.310
7.410                    7.280
7.435                    7.250
7.490                    7.210

Facebook Comments