Η Ειρήνη Αγγελοπούλου είναι μία νέα σχεδιάστρια μόδας που έχει προκαλέσει αίσθηση ως πρωτοεμφανιζόμενη στο χορο με το brand της “Irene Angelopoulos” και έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια από το αγοραστικό κοινό. Θα διαγωνιστεί στο Αthens Χclusive Designers Week τον Απρίλιο και μας μίλησε στο Μarketnews.gr για τα νέα επιχειρηματικά της βήματα στο fashion industry. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ασχολείται με τη μόδα και το σχέδιο. Είναι μαγεία, όπως μας λέει η ίδια να σχεδιάζεις ένα ρούχο και να βλέπεις μία γυναίκα να φοράει την δική σου έμπνευση. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έπειτα έκανε το μεταπτυχιακό της στη διοίκηση επιχειρήσεων πάνω στην καινοτομία και τις νεες τεχνολογίες στο Sheffield του Λονδινου, και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές τις με διαφορα σεμινάρια μόδας και σχεδιου. 
 
Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το χώρο της μόδας;
 
Είχα από πολύ μικρή οικιότητα με το χώρο της μόδας καθώς η οικογένεια μου είχε βιοτεχνία λευκών ειδών. Πολύ σημαντικό ρόλο έπεξε η γιαγιά μου, που της έχω φοβερή αδυναμία η οποία ήταν σχεδιάστρια. Έτσι, από παιδί βρισκόμουν μέσα σε ρούχα και υφάσματα. Ήταν η αγαπημένη μου ασχολία να σχεδιαζω ρούχα, στο σπίτι μου υπάρχουν κούτες ολόκληρες με σχέδια δικά μου. Αν και ήξερα από μικρή ότι ήθελα να ασχοληθώ με την μόδα, αποφάσισα πρώτα να κάνω τις σπουδές μου και μετά να πραγματοποιήσω το όνειρο μου.
 
Αν και διανύουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης πιστεύεις πως είναι ευοίωνη για καινούργιες επιχειρήσεις;
 
Με την οικονομική κρίση έχει επηρεαστεί πολύ το αγοραστικό κοινό και σκέφτεται αρκετά πριν αγοράσει κάτι. Παρόλα αυτά πιστεύω πως άταν κάτι το αγαπάς θα το πετύχεις, οπότε αξίζει αν κάποιος έχει ένα όνειρο να το ακολουθήσει. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να είναι ανασταλτικός παράγοντας το γεγονός ότι τώρα η ελληνικη αγορά δεν έχει πολλές δυνατότητες γιατί πρέπει να δοκιμάζουμε την δύναμη μας οι νέοι, είναι πολύ παραγωγική η ηλικία μας και εκτός από την Ελλάδα υπάρχει και η εξαγωγή προϊόντων στο εξωτερικό. Είναι πολύ θετικό το ότι πολλα ελληνικά brands σημειώνουν τεράστια επιτυχία εκτός συνόρων. 
 
Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου σε μια σειρά ρούχων υψηλής ραπτικής σαν τη δικιά σου;
 
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική και αυτο μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω. Είναι γεγονός πως η ελληνίδα γυναίκα έχει κουραστεί να αγοράζει ρούχα που απλά μένουν στην ντουλάπα είτε γιατί είναι μέτριας ποιότητας είτε επειδή δεν θέλει να βλέπει το ρούχο της να το φορούν άλλες δέκα γυναίκες. Αναμφισβήτητα είμαστε το ωραίο φύλο και θελουμε ένα εντυπωσιακό ρούχο που να μας αντιπροσωπεύει. Συνήθως η ελληνίδα γυναίκα θα επιλεξει ενα κομμάτι που να μπορεί να το βάλει εύκολα και με πολλούς συνδυασμούς, το mix and mαtch είναι και φοβερή τάση αλλά και φοβερή ευκολία επίσης.
 
Πως θα περιέργαφες τη γυναίκα που θα επιλέξει τα ρούχα σου;
 
Είναι η γυναίκα που χρησιμοποιεί την εμφάνιση της ως προέκταση της προσωπικότητας της. Είναι η γυναίκα που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί. Ειναι μια γυναικα που σιγουρα δεν θα περασει απαρατηρητη.
 
Τι χαρακτηριστικό θα έχει η καινούργια σου collection για φέτος το καλοκαίρι;
 
Η καλοκαιρινή collection θα έχει αέρινα φορέματα, έντονα μανίκια, πολύ όγκο και βολάν, φυσικά καφτάνια και κιμονό με κεντήματα που αποτελούν την τάση της σεζόν και το αγαπημένο αξεσουάρ των διακοπών τα μαγιω!! Ωστόσο, ξεκινάω να φτιάχνω και τα πρώτα μου νυφικά, όπου το βασικό χαρακτηριστικό τους θα είναι πέπλα με μακριές ουρές σε ρομαντικές γραμμές.
 
Αν και καινούργια στο χώρο είδαμε να φορά ρούχο σου η Ελένη Μενεγάκη, τελικά πόσο βοηθούν τα διάσημα πρόσωπα στην εξάπλωση της φήμης του brand σου;
 
Η προώθηση από δημόσια πρόσωπα πάντα βοηθάει,πόσο μάλλον αν είναι ένα πρόσωπο σαν την Ελένη Μενεγάκη. Το καλό είναι ότι όταν φοράει κάποια διάσημη γυναίκα τα ρούχα σου, το αγοραστικό κοινό είναι σίγουρο ότι πρόκειται για ένα ρούχο καλής ποιότητας και εμπιστεύεται να επενδύσει σε μια καλή αγορά. Οι γυναίκες ψάχνουμε να δούμε τις τελευταίες τάσεις της μόδας μέσα από διάσημα πρόσωπα και bloggers για να πάρουμε κάποιες ιδέες. Οπότε ναι είναι πολύ καλό marketing να φοράει ρούχο σου μια αναγνωρίσιμη γυναίκα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ρούχα μου ράβονται αποκλειστικά στην Ελλάδα και είναι πολύ ευχάριστο οτι όλο και περισσότερες διάσημες στηρίζουν ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις. 
 
Πως αισθάνεσαι που είσαι διαγωνιζόμενη στο Athens Xclusive Designers Week;
 
Χάρηκα πάρα πολύ όταν με ενημέρωσαν ότι θα είμαι μια από τις διαγωνιζόμενες για το Νew Designer Award. H πρώτη επίδειξη μόδας για έναν σχεδιαστή είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Η επίδειξη θα γίνει στις 2 Απριλίου όποτε είμαι σε περίοδο πυρετωδούς προετοιμασίας. 
 
Το να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα μέσα σε δύσκολες συνθήκες έχει διπλή αξία. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, μόλις τριών μηνών η Ειρήνη έχει καταφέρει να είναι διαγωνιζόμενη στο Athens Xclusive Designers Week για τον τίτλο της New Designer, να έχει πάνω από 7.000 followers στην σελίδα των ρούχων της και πέρα από την Ελλάδα που όπως φαίνεται την έχει μαγέψει, η collection της έχει ταξιδέψει απο την Κύπρο μέχρι και το Ντουμπάι. 
 
 
Το ρούχα της Eιρήνης μπορείτε να τα δείτε στους λογαριασμούς της σε: 
 
Facebook: Irene Angelopoulos Couture
Instagram: Irene_Angelopoulos_Couture

Facebook Comments