Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι αγορές χθες, με αποτέλεσμα τη σκυτάλη να παραλάβουν και οι επενδυτές στην Ασία, με τον Nikkei να κλείνει χαμηλότερα 0,6% ενώ αρνητικό ήταν το κλείσιμο και σε άλλες βασικές ασιατικές αγορές. Το USD εξακολουθεί να ενισχύεται καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, με τις πιθανότητες μιας αύξησης επιτοκίων να είναι ιδιαίτερα μεγάλες ενώ στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα παρέχουν και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Στη Wall Street, παρά τις σχετικά μικρές πωλήσεις, οι περισσότερες μετοχές κατέγραψαν έντονες απώλειες. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να επικεντρώνεται στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

  • Ο ιαπωνικός κολοσσός Softbank αναμένεται να πουλήσει μέρος από το Vision Fund, έναντι του ποσού των $8 δισ.

  • Σύμφωνα με τη Citi, η Αυστραλία αναμένεται να περιορίσει τα στεγαστικά δάνεια σε αλλοδαπούς, μόνο σε αυτούς που έχουν τουλάχιστον Α$250.000 σε καταθέσεις στη χώρα.

  • Αύξηση 44,3% παρουσίασαν τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας, το Φεβρουάριο.

  • Μειωμένη η παραγωγή χάλυβα από την Κίνα, το Φεβρουάριο. Η παραγωγή μειώθηκε στους 5,75 εκατ. τόνους έναντι 7,42 εκατ. τόνων τον Ιανουάριο.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 53,48 Υψηλό: 54,09 Χαμηλό: 53,03 Κλείσιμο: 53,06

08 03 17 oil

 

 

 

 

 

 

 

Ο μαύρος χρυσός παραμένει σε πλάγια τάση χωρίς να έχει καταφέρει να περάσει πάνω από την κρίσιμη αντίσταση των $55 αλλά την ίδια στιγμή παραμένει πάνω και από τον ΚΜΟ 50 ημερών. Οι δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ είναι αυτές που καθορίζουν τις κινήσεις για το μαύρο χρυσό. Είναι προφανές ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες, το πετρέλαιο δύσκολα θα κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα ενώ αυτό είναι θετικό και για την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το εύρος της πλάγιας τάσης για trading καθώς προσφέρει μια σχετική ασφάλεια.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

52,70                53,35
52,30                54,00
51,80                54,60
51,00                55,00

Facebook Comments