Η Volkswagen ενισχύει την ήδη εκτεταμένη γκάμα μοντέλων της με ένα ακόμα αυτοκίνητο, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες, και τώρα έγινε πραγματικότητα, κάνοντας την επίσημη πρεμιέρα του στο 87ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που διαρκεί από τις 7 έως τις 19 Μαρτίου. Το ιδιαίτερο μοντέλο με το όνομα Arteon, από την ελληνική λέξη «άρτιο», είναι ένα avant-garde Grand Tourismo αυτοκίνητο με fastback σχεδιασμό, που θέλει να προσφέρει υψηλό επίπεδο άνεσης σε ένα πολυτελές περιβάλλον με επιβλητικό περιτύλιγμα.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός και διαρρύθμιση επιλέχθηκαν ώστε να προσφέρονται άφθονοι χώροι τόσο για το κεφάλι όσο και για τα πόδια όλων των επιβαινόντων, κάτι εξαιρετικό για ένα fastback αυτοκίνητο.

Στα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του Arteon, περιλαμβάνεται η εντελώς νέα μάσκα στην οποία οι προβολείς LED και τα φώτα ημέρας έχουν συγχωνευτεί με τις χρωμιωμένες γρίλιες της μάσκας και του προφυλακτήρα. Ένα επίσης ξεχωριστό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι οι ιδιαίτερα τονισμένοι «ώμοι» του αυτοκινήτου.

Στο Arteon παρουσιάζονται πολλές νέες και ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, όπως η τελευταία γενιά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, που συνήθως συναντώνται μόνο σε πολυτελή αυτοκίνητα.

Θα είναι διαθέσιμο με μεγάλη γκάμα κινητήρων και κιβωτίων, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, αναμένεται και μια κορυφαία έκδοση με τονισμένα τα σπορ χαρακτηριστικά.

Facebook Comments