Μια ακόμα συνεδρίαση κατά την οποία οι αγορές κινήθηκαν σταθεροποιητικά, αναζητώντας την είδηση που θα τις οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα ή ακόμα και σε νέα υψηλά. Οι επενδυτές εξακολουθούν να εστιάζουν στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις ενώ σήμερα, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τη νομισματική της πολιτική. Οι επενδυτές αναμένουν ότι δεν θα υπάρξουν αγορές, ενώ μετά και από τις τελευταίες τροποποιήσεις στο QE, δεν αναμένονται αλλαγές ούτε προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, η άνοδος του πληθωρισμού στο 1,8% είναι ίσως μια νέα παράμετρος για την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες δηλώσεις από το Mario Draghi. Το USD παραμένει ισχυρό καθώς και τα χθεσινά ADP ήταν ιδιαίτερα θετικά.

  • Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις για τις γαλλικές εκλογές, ο Macron προηγείται και στους δυο γύρους.

  • Ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ τόνισε ότι η χθεσινή πτώση του πετρελαίου είναι προσωρινή και ότι οι τιμές θα ανακάμψουν καθώς ο ΟΠΕΚ παραμένει πιστός στη συμφωνία.

  • Ο Trump θα αναθέσει στον πρώην κυβερνήτη της Utah και έμπειρο διπλωμάτη, Jon Huntsman, καθήκοντα πρέσβη για τη Ρωσία.

  • Σύμφωνα με τον Ιάπωνα ΥΠΟΙΚ, Aso, ο George Soros συνιστά να ενεργοποιηθεί η επιλογή του λεγόμενου “helicopter money”.

  • Στο 3,6% η ανεργία στην Ελβετία το Φεβρουάριο.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0564 Υψηλό: 1,0573 Χαμηλό: 1,0533 Κλείσιμο: 1,0539

09 03 17 eurusd

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία παραμένει σταθερά κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων δεν έχει καταφέρει να κινηθεί κάτω από το χαμηλό της περασμένης Παρασκευής. Η σημερινή συνεδρίαση ενέχει αυξημένους κινδύνους αφού αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των διακυμάνσεων λόγω της συνέντευξης Τύπου του Mario Draghi. Δεδομένου ότι δεν αναμένεται κάποιο dovish σχόλιο, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η ισοτιμία, μετά τη συνέντευξη Τύπου, θα καταλήξει σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά στα οποία βρίσκεται τώρα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε αρνητική περιοχή και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο προς εκμετάλλευση από τους traders. Ιδιαίτερη σημασία θα δώσουμε στη στήριξη στα 1,0490.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,0525                  1,0565
1,0490                  1,0600
1,0460                  1,0630
1,0445                  1,0680

Facebook Comments