«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου»
 
«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου» θα μας διηγηθεί από την αρχή την καταγωγή του μυθικού Κονγκ σε μια συναρπαστική περιπέτεια δράσης. Στην ταινία, μια ετερογενής ομάδα εξερευνητών συγκεντρώνεται για να εξερευνήσει τα βάθη ενός αχαρτογράφητου νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό –όμορφο και την ίδια στιγμή επικίνδυνο- χωρίς να γνωρίζουν ότι διασχίζουν το βασίλειο του μυθικού Κονγκ.
 
Σκηνοθεσία: ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΒΟΓΤ-ΡΟΜΠΕΡΤΣ
Σενάριο: ΝΤΑΝ ΓΚΙΛΡΟΪ & ΜΑΞ ΜΠΟΡΕΝΣΤΕΪΝ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΝ ΓΚΟΥΝΤΜΑΝ, ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΤΖΑΚΣΟΝ, ΤΟΜΠΙ ΚΕΜΠΕΛ, ΜΠΡΙ ΛΑΡΣΟΝ, ΤΟΜ ΧΙΝΤΛΕΣΤΟΝ, TZON Σ. ΡΑΪΛΙ
 
 
«Η συνωμοσία της σκιάς»
Θρίλερ παλιάς κοπής, με τον Φρανσουά Κλιζέ να πασχίζει να δώσει πειστικότητα και ψυχολογικό βάρος στο χαρακτήρα του (ως ένα σημείο τα καταφέρνει) αλλά το μπουκωμένο με υπερβολές και ελάχιστα πειστικές ανατροπές σενάριο βάζει τρικλοποδιές στο δρόμο του ικανότατου πρωταγωνιστή. Υπάρχει όμως μια καλοχτισμένη ατμόσφαιρα μυστηρίου και πολιτικής συνωμοσίας όπου οι βίαιοι μηχανισμοί οργανωμένου εγκλήματος και μυστικών υπηρεσιών αλληλοσυμπληρώνονται, με τον «αθώο» ήρωα να προσπαθεί να βγει αλώβητος μέσα από αυτούς. 
 
Σκηνοθεσία Τομά Κρουιτόφ με τους: Φρανσουά Κλιζέ, Ντενί Πονταλιντές, Σαμί Μπουαζιλά, Άλμπα Ρορβάκερ

«Βερολίνο, αντίο»
Δύο έφηβοι κλέβουν ένα αυτοκίνητο και ξεκινούν ένα ταξίδι στη γερμανική ύπαιθρο. Ακολουθώντας τους, ο Φατίχ Ακίν ξαναβρίσκει κάτι από το ρεαλιστικό, «βρόμικα» ρομαντικό άγγιγμά του με ένα road movie ενηλικίωσης το οποίο, χωρίς να χάνει τη φρεσκάδα του, κρατιέται μέχρι τέλους στην ασφάλεια της δεξιάς κινηματογραφικής λωρίδας.
 
Σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν με τους: Τρίσταν Γκόμπελ, Άναντ Μπατμπιλέγκ, Άνια Βέντελ
 
«Καταπληκτικές γυναίκες»
Οσκαρική υποψηφιότητα σεναρίου για μια κοινότοπη δραμεντί πάνω στο γλυκόπικρο τέλος μιας εποχής. 
Στην Καλιφόρνια του 1979 η 55χρονη Ντοροθία Φιλντς μεγαλώνει τον έφηβο γιο της μέσα σε μια άτυπη οικογένεια, την οποία συμπληρώνουν άλλες δύο νεαρές γυναίκες κι ένας άντρας που τη βοηθάει να ανακαινίσει το σπίτι της.
 
Σκηνοθεσία Μάικ Μιλς με τους: Ανέτ Μπένινγκ, Ελ Φάνινγκ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Μπίλι Κράνταπ
 
«Park»
Μια παρέα αγοριών ζει και περιφέρεται στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Ο 17χρονος Δημήτρης και η Άννα, πρώην αθλήτρια, προσπαθούν να ξεφύγουν από την άσκοπη ρουτίνα τους, ελπίζοντας σε μιαν άλλη ζωή.
 
Σκηνοθεσία Σοφία Εξάρχου με τους: Λένα Κιτσοπούλου, Δημήτρης Κίτσος, Δημήτρα Βλαγκοπούλου
 
«Utopia, an adults fairy tale»
 
Ένας απολυμένος τραπεζικός υπάλληλος ακολουθεί τις συμβουλές ενός παράξενου άντρα και προσπαθεί να αλλάξει τη σκληρή πραγματικότητα μιας πόλης που ελέγχεται από έναν διεφθαρμένο μεγιστάνα.
 
Σκηνοθεσία Νίκος Κουρού με τους: Νίκο Κουρού, Γιώργο Κοντορίκο, Κωνσταντίνο Ιωαννίδη
 

Facebook Comments