Σε θετικό έδαφος ξεκίνησε η εβδομάδα για τις αγορές στην Ασία, με τους επενδυτές να περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια. Σύμφωνα με τα Fed Funds, πλέον μια αύξηση επιτοκίων θεωρείται “κλεισμένη” αφού οι πιθανότητες φτάνουν στο 90%. Ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία του USD, αφού ήδη έχουν εμφανιστεί ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει πλήρως μια τέτοια αύξηση. Ήδη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών, το EURUSD έχει δεχθεί δυο φορές σημαντικές αγορές, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούμε και τις υπόλοιπες ισοτιμίες. Αναμένουμε ότι η τρέχουσα εβδομάδα θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση των διακυμάνσεων και θα προκαλέσει και σημαντικές αλλαγές τάσεις σε συγκεκριμένα assets.

  • Αυξήθηκαν για μια ακόμα εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. Νέος πονοκέφαλος για το μαύρο χρυσό.

  • Ποινές για απάτη σε τρια πρώην στελέχη της αγοράς μεταξύ των οποίων και πρώην αξιωματούχος της Goldman Sachs, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης.

  • Draghi, Constancio, Praet και Lautenschlaeger αναμένεται να κεντρίσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον σε διάφορες ομιλίες τους.

  • Σύμφωνα με τον Smets της ΕΚΤ, η τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη μείωση της στήριξης.

  • Η Merkel απείλησε τον Trump ότι οι αλλαγές στη φορολογία θα οδηγήσουν και τη Γερμανία σε τέτοιες ενέργειες.

Ανάλυση αγοράς

GBPUSD – Άνοιγμα: 1,2163 Υψηλό: 1,2187 Χαμηλό: 1,2137 Κλείσιμο: 1,2169

13 03 17 gbpusd

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία, μετά από δυο συνεδριάσεις κατά τις οποίες οι αγοραστές προσπάθησαν να απορροφήσουν τις πιέσεις, οδηγείται σε σημαντική άνοδο, η οποία ωστόσο θα πρέπει να διατηρηθεί μέχρι και αργά το βράδυ, προκειμένου να μπορέσει να έχει ισχύ. Η ανοδική αντίδραση, επιβεβαιώνεται και από την αντίδραση των τεχνικών δεικτών ROC, Vol. ενώ σταδιακά αναμένουμε και την επιβεβαίωση από τα flows. Θεωρούμε ότι η ισοτιμία θα μπορούσε να συνεχίσει να κινείται ανοδικά βραχυπρόθεσμα, εκμεταλλευόμενη τις αναδιαρθρώσεις λόγω των επιτοκίων, ενώ αυξημένος παραμένει και ο κίνδυνος από το Brexit. Βραχυπρόθεσμα, η σημερινή άνοδος, θέτει τις βάσεις για μια επιστροφή πάνω από τα 1,2330.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,2190                  1,2235
1,2170                  1,2260
1,2155                  1,2300
1,2135                  1,2330

Facebook Comments