Οι αγορές διατήρησαν και χθες την ισορροπία τους καθώς οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής ενόψει σημαντικών γεγονότων που ακολουθούν στις επόμενες ημέρες. Στο πεδίο των κεντρικών τραπεζών, αναμένουμε τις συνεδριάσεις των: SNB, BoJ και Fed, στο πολιτικό πεδίο αναμένονται οι εκλογές στην Ολλανδία, ενώ στο γεωπολιτικό-αγορές, η σημερινή ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης του ΟΠΕΚ.

Οι επενδυτές θεωρούν πλήρως προεξοφλημένη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρέφεται στις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν καθώς αυτές αναμένεται να δώσουν την κατεύθυνση για το USD αλλά και για το χρυσό. Αν η Fed εμφανιστεί hawkish, ο χρυσός θα καταγράψει έντονες απώλειες και το USD θα καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων συνεδριάσεων, ιδιαίτερα με το ευρώ.

Τι θα “βγάλει” η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ;

Η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ αναμένεται να δείξει συνέχεια της προσπάθειας σταθεροποίησης του πετρελαίου. Μετά από τις ισχυρές πιέσεις της περασμένης εβδομάδας, η Credit Suisse, αναμένει ότι το πετρέλαιο σύντομα θα βρει και νέο πυθμένα. Αυτό θα προσφέρει ευκαιρίες για τοποθετήσεις και σε ενεργειακές μετοχές.

Facebook Comments