«The last face»

Το «The Last Face» αφορά στον έρωτα μεταξύ της Δρ. Ρεν Πίτερσεν (Βραβευμένη με Όσκαρ, Σαρλίζ Θερόν), διευθύντριας ενός διεθνούς οργανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας, και του Δρ. Μιγκέλ Λεόν (Βραβευμένος με Όσκαρ, Χαβιέ Μπαρδέμ), ενός γιατρού, μέλους των Γιατρών του Κόσμου. Τοποθετημένη στο ολέθριο φόντο της ταλανισμένης από τον πόλεμο Λιβερίας, ο Μιγκέλ και η Ρεν πρέπει να βρουν ένα τρόπο να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή κάτω από τρομακτικά δύσκολες συνθήκες, ενώ παράλληλα, το πάθος τους για την αξία της ανθρώπινης ζωής έρχεται σε αντίθεση με τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για την επίλυση των συγκρούσεων που τους περιβάλλουν.

Σκηνοθεσία: ΣΟΝ ΠΕΝ
Σενάριο: ΕΡΙΝ ΝΤΙΓΚΜΑΝ
Ηθοποιοί: ΣΑΡΛΙΖ ΘΕΡΟΝ, ΖΑΝ ΡΕΝΟ, ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ, ΤΖΑΡΕΝΤ ΧΑΡΙΣ, ΑΝΤΕΛ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ


«Η Πεντάμορφη και το Τέρας»
Αποδεικνύοντας πως η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στην ψυχή, ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Μπιλ Κόντον εμπνέεται από την ταινία κινουμένων σχεδίων του 1991, που βασίζεται σε μια από τις πιο συμβολικές ιστορίες αγάπης, στο κλασικό παραμύθι της Γκαμπριέλ – Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλνέβ, και δημιουργεί ένα μιούζικαλ φαντασίας, μια εντυπωσιακή live action υπερπαραγωγή από τη Disney, που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση.
 
Με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Έμα Τόμσον και Κέβιν Κλάιν και τους Έμα Γουότσον, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Νταν Στίβενς, Ίαν Μακέλεν, Τζος Γκαντ, Στάνλεϊ Τούτσι και Γκούγκου Μπάθα – Ρο


«Ένα βήμα τη φορά»

Mία ταινία-θρίαμβος της ανθρώπινης θέλησης, εμπνευσμένη από προσωπικά βιώματα. Μπάνιο, ντύσιμο, περπάτημα, μπάσκετ. Όλα τα παραπάνω, είναι πράγματα που ο Μπεν δεν μπορεί πλέον να κάνει, όταν φτάνει σε ένα κέντρο αποκατάστασης μετά από ένα τρομακτικά σοβαρό ατύχημα. Πλέον, οι νέοι του φίλοι είναι τετραπληγικοί, παραπληγικοί, άνθρωποι με κρανιοεγκεφαλικά τραύματα.

Μαζί, θα μάθουν να είναι υπομονετικοί. Θα αντιταχθούν. Θα ξεπεράσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Θα προδώσουν και θα γοητεύσουν ο ένας τον άλλο. Μα πάνω απ’ όλα, θα βρουν την ενέργεια για να μάθουν και πάλι τί σημαίνει να ζεις.   

Σκηνοθεσία Μεντί Ιντίρ, Γκραν Κορ Μαλάντ με τους: Πάμπλο Πολί, Σουφιάν Γκεράμπ

«Τρέξε!»

Ο Αφρο-αμερικανός Κρις συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του Ρόουζ σε ένα σαββατοκύριακο γνωριμίας με τους γονείς της, στο πατρικό τους σπίτι. Το ταξίδι αναψυχής δεν θ’ αργήσει να μετατραπεί σε εφιάλτη σε ένα εμπνευσμένο αντιρατσιστικό horror movie που αποδεικνύεται σεναριακά και κινηματογραφικά θαρραλέο… τουλάχιστον μέχρι το γκροτέσκο φινάλε της.

Με τους Ντάνιελ Καλούγια, Κιθ Στάνφιλντ, Άλισον Γουίλιαμς, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κάθριν Κίνερ.

«Το άγνωστο κορίτσι»

Μετά το Δύο μέρες, Μία Νύχτα, οι αγαπημένοι του κοινού αδελφοί Νταρντέν, έχοντας ήδη δύο Χρυσούς Φοίνικες στο ιστορικό τους, επέστρεψαν στα γνώριμα εδάφη του Φεστιβάλ Καννών για έβδομη φορά με το Άγνωστο Κορίτσι.

Μια νεαρή ειδικευόμενη, ακούει το κουδούνι στο ιατρείο της μετά από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα, αλλά δεν απαντά. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της. Γεμάτη ενοχές, θέτει σκοπό της ζωής της να ανακαλύψει την ταυτότητα της. Δε θέλει να χαθεί ανώνυμα, να εξαφανιστεί σα να μην υπήρξε ποτέ.

Σκηνοθέτης:Ζαν Πιέρ & Λυκ Νταρντέν

Ηθοποιοί:Αντέλ Χανέλ, Ζερεμί Ρενιέ

«Παράδοξη ευτυχία»

Εγκλωβισμένη σε έναν τυπικό γάμο και έχοντας χάσει την πίστη της στο Θεό, η Ελένε πέφτει σταδιακά σε βαθιά κατάθλιψη. Αναζητώντας βοήθεια, γνωρίζει έναν διάσημο ψυχολόγο και συγγραφέα με τον οποίο αναπτύσσει μια πλατωνική ερωτική σχέση. Αλλά εκείνος έχει τους δικούς του δαίμονες να αντιμετωπίσει.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σβεν Τάντικεν
ΣΕΝΑΡΙΟ: Σβεν Τάντικεν, Στέφανι Βέιθ, Χέντρικ Χέζεμαν, Α.Λ. Κένεντι
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρτίνα Γκέντεκ, Ούλριχ Τούκουρ 

Facebook Comments