«Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news, αυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters, κρίμα…», αναφέρει το Μαξίμου, διαψεύδοντας τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων περί επικείμενης συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και περί ενδεχόμενης προκήρυξης εκλογών.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι «το πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί “δημοσιεύματα” αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας».

«Είναι προφανές, ότι η “αποκλειστική είδηση” περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της “είδησης”, σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν», συμπληρώνει, τονίζοντας ωστόσο ότι «σήμερα, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου».

Καταλήγοντας, το Μαξίμου εκφράζει την ελπίδα «να είναι απλώς μια ανοησία, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

Νωρίτερα:

Έντονη φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο έκτακτης συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις διεθνείς αγορές.

Η συνέντευξη Τύπου, εφόσον τελικά γίνει, θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα είτε αύριο. Στο επίκεντρο των όσων θα αναφέρει ο κ. Τσίπρας εκτιμάται ότι θα βρίσκεται ο ρόλος της Γερμανίας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα εστιάσει στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποτρέψει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Μάλιστα, ενδεχομένως να απειλήσει ή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, με στόχο την άσκηση πίεσης προς την πλευρά των δανειστών.

Φυσικά, όπως σημειώνει το Reuters, μία τέτοια απόφαση θέτει σημαίνοντες κινδύνους για τη χώρα, δεδομένων των αποπληρωμών ομολόγων τον προσεχή Ιούνιο.

Καταλήγοντας, το αμερικανικό πρακτορείο επαναλαμβάνει πως τα παραπάνω αφορούν «σενάρια και φημολογίες», οι οποίες ωστόσο «αξίζουν προσοχής».

Facebook Comments