Οι αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν σημαντικά κέρδη στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ευνοούμενοι από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται από δω και πέρα στις ομιλίες τριών στελεχών της Federal Reserve, από την οποία οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική.

 

O Dow σημείωσε άνοδο 0,77% στις 15.025 μονάδες, o Nasdaq ενισχύθηκε 0,76% στις 3.402 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 1.613 μονάδες.

Ο Γούλιαμ Ντάτλει, πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, δήλωσε πως  η Fed σχεδιάζει να μειώσει το ρυθμό στις αγορές ομολόγων γιατί έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει τη δέσμευση της για στήριξη της ανάπτυξης.

Οποιαδήποτε αύξηση στα βραχυπρόθεσμα επιτόκια “είναι πιθανότατα αρκετά μακριά ακόμα”, υποστήριξε

 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρντ ανέφερε ότι “Υπήρξε έντονη νευρικότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές τελευταία”, τονίζοντας πως  ότι μπορεί να παρερμηνεύτηκε το μήνυμα του κ. Μπερνάνκι την περασμένη εβδομάδα.

 

Στα μάκρο της ημέρας, οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις για επίδομα εργασίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 9.000 στις 346.000. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι ο αριθμός να ανέλθει στις 345.000.

Οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,3% για το Μάϊο, ενώ το προσωπικό εισόδημα ανέβηκε κατά 0,5%.

Facebook Comments