Σε λειτουργία τέθηκαν από το μεσημέρι επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού παραγωγής στη Θήρα, συνολικής ισχύος περίπου 11.5 MW, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την επιχείρηση, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε 22 MW.

Παράλληλα, ήδη κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας τόσο το αρματαγωγό «Χίος» όσο και το εμπορικό πλοίο «Δήλος», τα οποία μεταφέρουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 9 MW.

Τα εν λόγω ζεύγη μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού και από τις βραδινές ώρες θα ενισχύσουν σταδιακά το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νησιού, που εκτιμώνται κατά μέγιστο σε 31MW κατά τη διάρκεια της αιχμής.

Στο μεταξύ, όπως διαβεβαιώνει η ΔΕΗ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαδικασίες αποκατάστασης και του υπόλοιπου εξοπλισμού του σταθμού που είναι ακόμη εκτός λειτουργίας.

Αύριο αναμένεται η άφιξη, στη Θήρα, πρόσθετης ισχύος 5 MW από τη νήσο της Ρόδου, ενώ άλλα 6 MW, επίσης από την Ρόδο, θα αφιχθούν την Παρασκευή, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η εφεδρεία της παραγωγικής ισχύος.

Η διοίκηση της ΔΕΗ τονίζει πως βρίσκεται «σε άμεση, διαρκή και επί 24ωρου βάσεως συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μοναδικό στόχο την συντομότερη δυνατή επανηλεκτροδότηση του νησιού»

Ζητεί τέλος την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η σοβαρότατη πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής.

Facebook Comments