Συνεχίζει πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μία μέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο και ημέρα λήξης των παραγώγων του 25άρη.

Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές λίγο πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ και ο γενικός δείκτης δείχνει ότι χτίζει την οπισθοφυλακή των 950 μονάδων. «Οι επενδυτές έχουν κάθε λόγο να θέλουν να πάρουν τα κέρδη ενός μηνός, αφού η αγορά ανεβαίνει απνευστί από τις 15 Ιουλίου κι έπειτα».

Παρά τη διόρθωση του περασμένου διημέρου το momentum παραμένει ανοδικό, με τις εντολές αγορών να υπερτερούν εκείνων της πώλησης κι αυτό διότι οι επενδυτές και ειδικά οι ξένοι, βλέπουν ότι κάτι αρχίζει και αλλάζει ως προς την πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Επίσης, κάνει καλό στην αγορά η συζήτηση λίγο πριν από τις Γερμανικές εκλογές, περί κουρέματος του Ελληνικού χρέους, ενώ ως πολύ καλό νέο κρίνεται, επίσης, η ανακοπή της ύφεσης κατά την Alpha Bank, στα επίπεδα του 3,7% για φέτος, δηλαδή αισθητά κάτω από τις προβλέψεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προμηνύεται ένα δύσκολο φθινόπωρο, με κοινωνικές εντάσεις, από τη στιγμή που η κυβέρνηση επιλέξει να προωθήσει την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα, με μετακινήσεις και τη διαθεσιμότητας χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.   

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 953,26 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,46%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,055 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,87%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,04%.  Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+0,48%) και των Κατασκευών (+0,11%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,07%) και των Πρώτων Υλών (-1,24%). Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 17 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν Προφίλ (κ) +9,92%, Λεβεντέρης (π) +9,37%, Γ.Ε. Δημητρίου +7,89% και ΙΑΣΩ +4,67%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ -9,18%, Folli Follie -2,59%, Coca Cola HBC -2,28% και Σωληνουργεία Κορίνθου -2,21%.

ΧΣ

Facebook Comments