Για μια ακόμα συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες που είχε ενδοσυνεδριακά, με την αγορά να ολοκληρώνει την εβδομάδα πάνω από τις 950 μονάδες.

Στον κλάδο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, που ενισχύθηκε 2,86%. Το χαρτί της Εθνικής, μετά από δύο συνεδριάσεις που κινήθηκε πτωτικά, ανέβηκε κατά 3,96%, ενώ θετικά ολοκλήρωσε την Παρασκευή και η Motor Oil.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Βιοχάλκο.

Ο Γενικός Δείκτης έπεσε κατά 0,26% στις 955,18 μονάδες, διαγράφοντας τις μεγάλες απώλειες που είχε νωρίτερα, όταν και έφτασε να υποχωρεί κατά 1,82%.

Η πτώση της Αθήνας φαίνεται ότι, «βολεύει» κάποιους παίκτες της αγοράς, καθώς ο γνωστός διαχειριστής της Τempleton Mark Mobius, λίγο πριν επισκεφθεί την Ελλάδα και εισηγμένες εταιρείες δήλωσε σε συνέντευξη του ότι, «οι ελληνικές μετοχές είναι ακριβές, εκτός από τις τράπεζες».

Είναι προφανές ότι οι κινήσεις της ελληνικής αγοράς πέριξ των 950 μονάδων ευνοούν, οίκους όπως ο Templeton που θέλουν να πάρουν πακέτα ελληνικών μετοχών σε φθηνές τιμές. Εν όψει των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου και της παρουσίασης στο Λονδίνο- όπου θα κριθεί και η πιθανή υποβάθμιση της αγοράς σε αναδυόμενη από τον οίκο Ftse – η ελληνική αγορά βρίσκεται σε σταυροδρόμι.

Τα νέα κεφάλαια ζητούν φθηνότερες τιμές και discount, ωστόσο αυτό που θα κρίνει την πορεία, δηλαδή αν υπάρχει ζήτηση για τις ελληνικές μετοχές. Μέχρι τώρα η πορεία μέσα στον Αύγουστο, δείχνει ότι το ενδιαφέρον παραμένει  σταθερό και αυξητικό με την αξία των συναλλαγών να ανεβαίνει.

Facebook Comments