Συνεχίζεται ο σάλος με την περίπτωση της παραίτησης – απομάκρυνσης του κ. Στ. Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο ίδιος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα δίνει τις δικές του εξηγήσεις: «Είμαι απόλυτα διαφανής» δήλωσε τη Δευτέρα ο τέως πλέον πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις επαφές του με τον κ. Μελισσανίδη. «Καταλαβαίνω ότι έφερα σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και λυπάμαι γι αυτό», είπε ο κ. Σταυρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Αφού υπογράψαμε τη σύμβαση την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Μελισσανίδης προσφέρθηκε να με μεταφέρει με το αεροπλάνο του» σημείωσε.

Ήταν «κάτι καθαρά πρακτικό», ανέφερε. «Καταλαβαίνω ότι δημιούργησε εντυπώσεις», προσέθεσε.

Δεν ήταν αφέλεια από την πλευρά μου, επισήμανε.

«Δεν ξέρω αν το ταξίδι με το τζετ [σ.σ. του κ. Μελισσανίδη] ήταν η αφορμή ή η αιτία της απομάκρυνσης μου» είπε, υπονοώντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε αφορμή για την αποπομπή του από το ΤΑΙΠΕΔ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Σταυρίδης είχε πει σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλλονιάς («Ημερήσιος») ότι πέταξε με το τζετ του κ. Μελισσανίδη, μέχρι την Αθήνα για να υπογράψει, ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, την υπογραφή της σύμβασης για το 33% του ΟΠΑΠ και έτειτα, επέστρεψε στις διακοπές του, με τον ίδιο τρόπο.

Όπως ο ίδιος σχολίασε, δεν ήθελε να σηκωθεί στις 4 τα χαράματα για να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής.

Η εφημερίδα «Ημερήσιος» είχε πρωτοσέλιδο άρθρο την περασμένη Τρίτη, με τίτλο «Ιπτάμενος Στυλιανός!», στο οποίο αναφερόταν ότι «πηγε αυθημερόν Αθήνα, πούλησε το 33% του ΟΠΑΠ και γύρισε με το τζετ του Μελισσανίδη».

«Δεν είμαι μοναχός»

Σε δηλώσεις του αργότερα στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι «δεν είμαι μοναχός για να κρύβομαι» και επέμεινε στην ορθότητα της απόφασής του να αποδεχθεί την προσφορά του κ. Μελισσανίδη.

«Καθόλου δεν μετάνιωσα κάθε άλλο μάλιστα, ό,τι κάνω είναι με απόλυτη διαφάνεια και έχει μια πρακτικότητα […] Ήταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη, θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι’ αυτό που κάνω. Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Ήμουν πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, έχω εγκάρδιες σχέσεις με όλους αυτούς τους επιχειρηματίες», επισήμανε.

Ο κ. Σταυρίδης αποκάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών τού τηλεφώνησε.

«Με πήρε τηλέφωνο, και μού είπε “με λύπη μου πρέπει να σου ζητήσω την παραίτησή σου”. Δεν μού είπε το λόγο ήταν φανερός, τού ζήτησα να την ζητήσει δημόσια και ότι η παραίτησή μου είναι αμέσως στο τραπέζι, δεν μπορούσα να αρνηθώ ούτε δευτερόλεπτο», είπε.

Το υπουργείο Οικονομικών, με μία λιτή ανακοίνωση την Κυριακή, είπε πως ο κ. Στουρνάρας ζήτησε την απομάκρυνση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε η παραίτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο κ. Σταυρίδης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, επέστρεψε στις διακοπές του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που συμμετέχει στο σχήμα της αγοράστριας κοινοπραξίας.


Σε δηλώσεις του που επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Σταυρίδης αναφέρει ότι ήρθε στην Αθήνα για μία ημέρα, για την υπογραφή της συμφωνίας, και θα αναχωρούσε την επομένη με πτήση στις 5:20.

«Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό» αναφέρει.

Το ταξίδι του κ. Σταυρίδη προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικοινώνησε με τον Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.


Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης δήλωσε στο Reuters ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη. «Δεν θα υπάρξει απολύτως καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα» διεβεβαίωσε.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Reuters ότι η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ δεν επηρεάζεται από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, καθώς ήταν για θέμα «ηθικής τάξεως».

Facebook Comments