Μία από τις σκληρότερες επιθέσεις του εναντίον της Ευρώπης, και προσωπικά εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τη γερμανίδα καγκελάριο ότι χρησιμοποιεί «ναζιστικά μέτρα» για να εμποδίσει τις προεκλογικές εμφανίσεις τούρκων υπουργών στη Γερμανία.

«Όταν τους αποκαλούμε Ναζί, [οι Ευρωπαίοι] αισθάνονται άβολα. Φτιάχνουν ενιαίο μέτωπο, ειδικά η Μέρκελ. Αλλά εσύ είναι που χρησιμοποιείς τώρα ναζιστικά μέτρα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, στον απόηχο της απόφασης τοπικών γερμανικών Αρχών να ακυρώσουν συγκεντρώσεις όπου θα εμφανίζονταν στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης.

Στρέφοντας τα βέλη του σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε εκ νέου ότι ευρωπαϊκές χώρες χρηματοδοτούν τρομοκρατικές οργανώσεις και έχουν «εξαγοράσει» κατασκόπους σε τουρκικό έδαφος. Η κρίση στις σχέσεις με την Ε.Ε. καταδεικνύει ότι «έχει ανοίξει μία νέα σελίδα στον συνεχιζόμενο αγώνα εναντίον της χώρας μας», είπε.

Προειδοποίησε την Ευρώπη ότι «ο χορός με τις μάσκες τελείωσε», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Γηραιά Ήπειρος δεν μπορεί να κρύψει πια την ενόχλησή με το γεγονός ότι η Τουρκία «γίνεται όλο και πιο δυνατή», όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Επανέλαβε μάλιστα την έκκλησή του στις οικογένειες της τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη να αποκτήσουν τρία έως πέντε παιδιά η καθεμία, ισχυριζόμενος ότι αυτή είναι η απάντηση στην πρόθεση της Γηραιάς Ηπείρου να μειώσει το μέγεθος του τουρκικού λαού.

«Εάν δεν ντρεπόντουσαν, θα επανέφεραν τους θαλάμους αερίων», είπε, σε μία ακόμα σύγκριση της σημερινής Ευρώπης με το χιτλερικό καθεστώς.

Ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε στην κ. Μέρκελ και με αφορμή την υπόθεση του γερμανο-τούρκου δημοσιογράφου της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος έχει προφυλακιστεί στην Τουρκία με την κατηγορία της διάδοσης τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τον κ. Γιουτζέλ «δήθεν δημοσιογράφο» και «τρομοκράτη κατάσκοπο», υποστηρίζοντας ότι καγκελάριος είχε ζητήσει να επιτραπεί στον Γιουτζέλ η έξοδος από την Τουρκία πριν συλληφθεί.

«Ευχαριστώ τον Αλλάχ που συνελήφθη», είπε.

Facebook Comments