Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα, έκαναν γνωστή μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στον απόηχο της δήλωσης Σόιμπλε.

«Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα έρχονται λόγω των αποτυχιών της κυβέρνησης και «φέρουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου».

Ξεκαθάρισε ακόμα, ότι η ΝΔ δεν υποκρίνεται πως διαθέτει «μαγική γομολάστιχα» με την οποία θα σβήσει τα συμφωνηθέντα «με ένα νόμο κι ένα άρθρο» – όπως ισχυριζόταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως η ανατροπή της λιτότητας θα επιτευχθεί μέσω της επανεκκίνησης της οικονομίας, η οποία θα δρομολογηθεί με σοβαρή πολιτική.

Στην ίδια κατεύθυνση αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στην ψήφιση νέων δημοσιονομικών μέτρων, ήταν και οι δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα.

«Εμείς δεκανίκι της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα», ανέφερε και διευκρίνισε ότι κάθε συμφωνία δεσμεύει και την επομένη κυβέρνηση αλλά προσέθεσε ότι η ΝΔ μπορεί να πείσει τους εταίρους πως θα πετύχει τους ίδιους στόχους με διαφορετικό τρόπο.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναζήτα «πολιτικό σωσίβιο» στο εσωτερικό και εξωτερικό μπροστά στην ανικανότητα της να κλείσει την αξιολόγηση, καθότι κινδυνεύει με «πολιτικό πνιγμό».

Παράλληλα, χαρακτήρισε άστοχη και προσβλητική την δήλωσή Ντάισελμπλουμ σε γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου «δαπάνησαν όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά ζήτησαν βοήθεια».

Facebook Comments