Η UBS Group επεκτείνει τις χρεώσεις στα ταμειακά διαθέσιμα, σε περισσότερους πελάτες της, ως αντίδραση στο περιβάλλον επιτοκίων στην ευρωζώνη.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου στον κόσμο εισήγαγε μια χρέωση 0,6% σε λογαριασμούς σε ευρώ με διαθέσιμα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, όπως ενημέρωσε τους πελάτες της με επιστολή που εξέτασε το Bloomberg και το περιεχόμενο της οποίας η UBS επιβεβαίωσε.

«Αυτή η χρέωση αντανακλά τα κόστη μας ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενα εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων στην ευρωζώνη και των αυξημένων κανονισμών για τη ρευστότητα», ανέφερε η τράπεζα στο γράμμα της. Οι πελάτες που δεν συμφωνούν με τους νέους όρους, θα πρέπει να ενημερώσουν την εταιρία και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Η UBS είναι μεταξύ των τραπεζών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες από τα αρνητικά επιτόκια και εισάγουν χρεώσεις προς τους πελάτες. Το 2014, κάποια ιδρύματα άρχισαν να χρεώνουν τους πελάτες τους για καταθέσεις μεγάλων ποσών σε ευρώ, «φορτώνοντάς» τους τις χρεώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΚΤ αντί να τους πληρώνουν τόκους.

Η UBS έχει ήδη «περάσει» τη χρέωση από τα αρνητικά επιτόκια στους πολύ πλούσιους πελάτες της και σε κάποιους θεσμικούς πελάτες στην Ελβετία.

Η νέα χρέωση θα υπολογίζεται και θα επιβάλλεται καθημερινά, ενώ ισχύει για τα συνολικά ποσά που κρατά ο ίδιος πελάτης σε πολλούς λογαριασμούς.

Facebook Comments