«Θάρρος ή αλήθεια»

Η Βι, μια επιμελής μαθήτρια λυκείου που ανακαλύπτει το διαδικτυακό reality παιχνίδι Nerve, αποφασίζει να γίνει παίκτρια και όχι απλή θεατής. Γεγονός που στην αρχή μοιάζει διασκεδαστικό, γρήγορα όμως εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη.

Σκηνοθεσία Άριελ Σούλμαν, Χένρι Τζόοστ με τους: Έμα Ρόμπερτς, Ντέιβ Φράνκο, Έμιλι Μιντ

«Ακριβώς το τέλος του κόσμου»

Έπειτα από 12 χρόνια ένας συγγραφέας επιστρέφει στο πατρικό του σκοπεύοντας να κάνει μια σοβαρή ανακοίνωση στην οικογένειά του, η συγκέντρωση της οποίας εξελίσσεται σε μια διαρκή, σκληρή αντιπαράθεση των μελών της.

Σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν με τους: Γκασπάρ Ουλιέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Ναταλί Μπάι, Λεά Σεϊντού

«Suburra: Υπόγεια πόλη»

Έχοντας τις πλάτες των αφεντικών της μαφίας, ένας γκάνγκστερ με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση και στο Βατικανό σχεδιάζει να μετατρέψει την Όστια, λίγο έξω από τη Ρώμη, σε καινούργιο Λας Βέγκας. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες…

Σκηνοθεσία Στέφανο Σολίμα με τους: Πιέρφρανσέσκο Φαβίνο, Γκρέτα Σκαράνο, Κλαούντιο Αμέντολα

«Το κρύο της Τραπεζούντας»

Ο πάμπτωχος, χρεωμένος Μεχμέτ ζει σε ένα ορεινό χαμόσπιτο μαζί με την πενταμελή οικογένειά του, την οποία παραμελεί καθώς αναζητά μάταια στα βουνά φλέβες χρυσού. Όταν το χιόνι εμποδίζει την προσπάθειά του, αποφασίζει να λάβει μέρος στις τοπικές ταυρομαχίες.

Σκηνοθεσία Μουσταφά Καρά με τους: Χαϊντάρ Σισμάν, Χανιφέ Καρά, Νουράι Γιεσιλαράζ

«Power Rangers»

Πέντε έφηβοι ανακαλύπτουν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις και καλούνται να υπερασπιστούν τη Γη από μια θανάσιμη απειλή.

Σκηνοθεσία Ντιν Ισραελάιτ με τους: Ντάκρι Μοντγκόμερι, Ναόμι Σκοτ, Αρ Τζέι Σίλερ, Λούντι Λιν, Μπέκι Τζι

«Φοβού τον πεθερό»

Ο αδέξιος Μάρτιν, επίδοξος μουσικός, έχει μια τραυματική εμπειρία όταν γνωρίζει τον αυστηρό επιχειρηματία κ. Γκάλο, πατέρα της κοπέλας του. Έπειτα από έξι μήνες ο τελευταίος θα χτυπήσει την πόρτα του και θα ζητήσει τη βοήθειά του στην ανεύρεση της κόρης του, με την οποία ο Μάρτιν έχει όμως χωρίσει.

Σκηνοθεσία Γκάβιν Βίεσεν με τους: Εμίλ Χιρς, Τζέι Κέι Σίμονς, Άναλι Τίπτον

«Κάποια να με προσέχει»

Μια νεαρή Ουγγαρέζα που ονειρεύεται καριέρα ηθοποιού αναλαμβάνει τη φροντίδα του ερμηνευτικού θρύλου σερ Μάικλ Γκίφορντ, ενός στρυφνού και ματαιόδοξου ανθρώπου που γερνά με τρόπο ανυπόφορο για όλους.

Σκηνοθεσία Γιάνος Εντελένι με τους: Μπράιαν Κοξ, Άνα Τσάνσελορ, Εμίλια Φοξ

«Πλατεία Αμερικής»

Η «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη που έφυγε απ’ την απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με το βραβείο μοντάζ, επιδιώκει να είναι μια επίκαιρη ματιά πάνω στη σύγχρονη αθηναϊκή πραγματικότητα, στις μέρες κορύφωσης της προσφυγικής τραγωδίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα ιδιότυπο νουάρ αφήγημα, με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας οι οποίοι ζουν «στη μοντέρνα “Καζαμπλάνκα” των καιρών μας», όπως περιγράφει η επίσημη σύνοψη την Πλατεία Αμερικής του σήμερα.

Σκηνοθεσία Γιάννης Σακαρίδης, με τους Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι 

Facebook Comments