Βέβαιος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μάλιστα με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς από τη Βουλή, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στη «σκληρή διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης και κυρίως σε «ακραίες φωνές» που όπως σχολίασε αιχμηρά «λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων καθυστερούν τη διαπραγμάτευση προφασιζόμενοι πράγματα ανήκουστα», για να καταλήξει ότι αυτές «δεν θα επικρατήσουν».

Πάντως αν και ο ίδιος φωτογράφισε το ΔΝΤ και τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ως υπεύθυνους για το «γαϊτανάκι» της αξιολόγησης, απέφυγε να προσδιορίσει χρονικό ορόσημο για την ολοκλήρωση της; αξιολόγησης, μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και τις κυβερνητικές εκτιμήσεις που πέφτουν στο κενό.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πέρασε στην αντεπίθεση και επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περί «ιδεοληψιών και ανικανότητας» της κυβέρνησης, κατηγόρησε τη μεν ΝΔ ότι βρίσκεται σε «αντιπολιτευτικό βέρτιγκο» και αρνείται να ψηφίσει τα «θετικά αντίμετρα», τη δε Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι κινείται σε αντίθετη τροχιά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

«Κατηγορηθήκαμε ότι έχουμε το πρόσωπο του Ιανού. Πρόκειται για την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας κι εκστομίστηκε από κόμματα που μας λένε υπογράψτε ότι να ναι. Τέταρτο Μνημόνιο θα έφερνε η κυβέρνηση αν υπέγραφε όταν της λέγατε με 4,5 δις ευρώ μέτρα στο τραπέζι. Η αξιολόγηση όμως θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Και μετά από αυτή τη μετατόπιση η ΝΔ πέρασε από το “ψηφίζω τόσα κι άλλα τόσα στο “δεν ψηφίζω τίποτα”. Άρα η ΝΔ δεν ψηφίζει τα θετικά αντίμετρα», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε δεχτεί το σφυροκόπημα της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του Γιάννη Μανιάτη.

Η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να απαντήσει ξεκάθαρα πότε θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, χλευάζοντας την ανακολουθία των δηλώσεων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Τόνισε, δε, ότι όσο η ολοκλήρωση καθυστερεί η οικονομία βυθίζεται, για να καταλήξει σχολιάζοντας δηκτικά ότι: «αλλά δεν ιδρώνει το πολιτικό σας αυτί. Να ναι καλά η καρέκλα».

Σκωπτικά σχολίασε το ζήτημα ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη παραλληλίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με προπονητή ποδοσφαίρου, ασκώντας παράλληλα οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση και καταλογίζοντας της ότι δεν διαθέτει σχέδιο και γι’ αυτό φέρνει το 4ο Μνημόνιο.

«Είμαστε μετά το 90’ και το χειρότερο είναι ότι ο προπονητής δεν έχει σχέδιο. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης. Η καθυστέρηση θα καταλήξει στην παράδοση του ηττημένου, που μας έχει συνηθίσει ο κος Τσίπρας. Θα είναι πρώτη φορά ο ηττημένος, που θα έχει υπογράψει δύο Μνημόνια. Τελικά δικαίως τον είχαν παρουσιάσει ως Ιανό με δύο πρόσωπα», σημείωσε ο κ. Μανιάτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσβάλλει τη χώρα πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες και «εκλιπαρώντας» την Τρόικα να επιστρέψει για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

 

Facebook Comments