Η Citigroup σε νέο της report κάνει λόγο για την πιθανότητα το ΔΝΤ να ζητήσει την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Όπως επισημαίνει, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πιστωτές της Ελλάδας μπορεί να χρειαστούν την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για τη λήψη των μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ μετά το 2019, όταν και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές στη χώρα.

Η αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας “παρατήρησε” ότι το κύριο πρόβλημα είναι η “ανευθυνότητα” της κυβέρνησης, και όχι η έλλειψη της υποστήριξης της ΝΔ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει υπέρ των πρόσθετων μέτρων λιτότητας.

Όπως σχολιάζει η Citi, αυτές οι εξελίξεις με την στάση του ΔΝΤ τονίζουν την ακόμα πολύ περιορισμένη κυριότητα του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση και το πώς αυτό το γεγονός κάνει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές πιο δύσκολες.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει, υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη μείωση της υποστήριξης για το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών που εξακολουθεί να υπάρχει γύρω από την χώρα.

Ελευθερία Κούρταλη

 

Facebook Comments