Νέες διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη της Καθημερινής για τους διορισμούς μέχρι πρότινος μετακλητών υπαλλήλων προκαλώντας πλέον τα σφοδρά πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης, που τον κατηγορούν για «μονταζιέρα» και παραποίηση των θέσεών τους σε «αγαστή συνεργασία» με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσω της αποσπασματικής δημοσιοποίησης των θέσεών τους δια της «συρραφής».

Βουλευτές της αντιπολίτευσης – μέλη της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, όπου το θέμα τέθηκε επί τάπητος χθες, εμφανίζονται έξαλλοι με τον Πρόεδρο της Βουλής. Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού από το Ποτάμι, στο Τwitter: «ΑΠΕ ή ΒΠΕ; Βούτσειο Πρακτορείο Ειδήσεων… Μιλάμε για χοντρή μονταζιέρα διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης. Αυτό. ΕΛΕΟΣ! Ντροπή…».

Εμφανώς οργισμένος είναι και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ζητά τη δημοσιοποίηση του συνόλου των πρακτικών της Επιτροπής, κατηγορώντας τον Νίκο Βούτση ότι «έκοψε και έραψε στα μέτρα του» τις δηλώσεις του.

Αφορμή στάθηκε μία αν μη τι άλλο περίεργη και αντιδεοντολογική διαρροή των πρακτικών της χθεσινής (Πέμπτη) Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα οποία συμπεριελήφθησαν σε δημοσίευμά του υπό τον τίτλο: «Στήριξη στον Ν. Βούτση από βουλευτές της αντιπολίτευσης για τα δημοσιεύματα περί μετατροπής συμβάσεων μετακλητών».

Πέραν της διαστρέβλωσης των θέσεών τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι βουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι τα πρακτικά που διέρρευσαν είχαν υποστεί προηγουμένως «επεξεργασία…», η διαρροή αυτή καθεαυτή εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, δεδομένου ότι αφορούν μία συνεδρίαση που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, τα πρακτικά της οποίας δεν δημοσιοποιούνται στον Tύπο.
 
Το εν λόγω δημοσίευμα παρέθετε τα πρακτικά των τοποθετήσεων του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και του Γιάννη Τραγάκη από τη ΝΔ, ενώ στην προσπάθεια ενίσχυσης του θέματος παρέθετε και απομαγνητοφωνημένη δήλωση του κ. Ψαριανού, απαλείφοντας ωστόσο την τελευταία του φράση με την οποία τόνιζε ότι δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις του Νίκου Βούτση και θεωρεί ότι τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης, εμφανίζοντας ταυτόχρονα – με ερμηνεία κατά το δοκούν – την έκκλησή του προς τον ΠτΒ να παρέμβει για την αντιμετώπιση της «λαϊκίστικης επίθεσης» απέναντι στο πολιτικό σύστημα ως στήριξη στο πρόσωπό του.

«Χθες ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει την ευθύνη της δικής του επιλογής για την πρόσληψη των τριών υπαλλήλων στη Βουλή. Αντ’ αυτού υπήρξε διαρροή των πρακτικών της Επιτροπής, που έγινε κατ’ αποκοπή, αποσπασματικά, με τον γνωστό τρόπο της ταχυδακτυλουργίας που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω ποιος θέλει να κάνει πόλεμο με τον Τύπο, αυτό που ξέρω είναι ότι ο ΠτΒ οφείλει να προστατέψει το κύρος του Κοινοβουλίου και των διαδικασιών του και δεύτερον θα ζητήσω στην επόμενη συνεδρίαση τη δημοσιοποίηση των πρακτικών ολόκληρων και των δικών μου και των άλλων μελών αλλά και της τοποθέτησης του Προέδρου», δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ κ. Παπαθεοδώρου.

Την Παρασκευή, ο Γρηγόρης Ψαριανός προχώρησε και σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook, μιλώντας δηκτικά για «πολιτική ταχυδακτυλουργία» του Προέδρου της Βουλής.

«ΑΠΕ ή ΒΠΕ; Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της μονταζιέρας τοποθετήσεις των εκπροσωπών κομμάτων της Αντιπολίτευσης στο επίκαιρο θέμα μονιμοποίησης μετακλητών υπάλληλων με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση. Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και διέρρευσε υπηρεσιακώς συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου-ΔΗΜΣΥ, Τραγάκη-ΝΔ, Μ.Γεωργιάδη-ΕΝ.ΚΕΝ. και Ψαριανού-ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη στις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου Βουλής και Επιτροπής Κανονισμού- κ. Νίκου Βούτση. Η φιλοκυβερνητική διαρροή έγινε, άγνωστο πως, παρ ότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης ακόμη και του καναλιού της Βουλής. Από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως το σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το μοντάζ για το ΑΠΕ», τονίζει ο κ. Ψαριανός.

Και συνεχίζει «καρφώνοντας» ευθέως τον Νίκο Βούτση και κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε το ΑΠΕ ως «εργαλείο προπαγάνδας», λέγοντας: «Όσον αφορά δε στην ουσία του πράγματος, στη διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και την παραπληροφόρηση, προκύπτει ακόμα σοβαρότερο ζήτημα αξιοπιστίας και εγκυρότητας του ΑΠΕ και απόλυτη ευθύνη του ΠτΒ. Στο δρόμο που χάραξαν κανάλια, εφημερίδες και άλλα μέσα, φίλα προσκείμενα στην Κυβέρνηση -ορντινάντσες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ, όπως γλαφυρά περιγράφονται-, στον δρόμο αυτής της δόξας και το ιστορικό και άλλοτε έγκυρο ΑΠΕ. Ίσως τώρα θα έπρεπε να το λεμε ΒΠΕ.».

 

Facebook Comments