Νέα αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός ο οποίος εκτίει ποινή 20ετους κάθειρξης για τις παράνομες πληρωμές σε εξοπλιστικά προγράμματα, όταν είχε την ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξετάσθηκε ο διευθυντής της β Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο βαριάς μορφής και εξήγησε επί μακρόν τους λόγους που καθιστούν την υγεία του πρώην υπουργού επισφαλή και γιατί χρειάζεται να αποφυλακιστεί.

Είχε προηγηθεί η απολογία του κρατούμενου πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ιω. Σμπώκου. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την αθωότητά του, αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν έντιμος σε όλη του τη ζωή και τόνισε πως “η εναντίον μου κατηγορία είναι αβάσιμη, είμαι παντελώς αθώος της κατηγορίας για την οποία καταδικάστηκα σε 16 χρόνια κάθειρξης άδικα. Δεν ζητάω την επιείκεια σας, ζητάω Δικαιοσύνη και αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης μου”.

Facebook Comments