«Το φάντασμα στο κέλυφος»

Σε ένα μέλλον όπου ανθρώπινα μέλη μπορούν να εμφυτεύονται σε μηχανικούς σκελετούς μια cyborg αστυνομικός αναζητά τον υπεύθυνο μιας σειράς δολοφονιών στελεχών από την εταιρεία που την κατασκεύασε, συνειδητοποιώντας πως συνδέεται με το δικό της σκοτεινό παρελθόν.

Σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς με τους: Σκάρλετ Γιόχανσον, Πίλου Άσμπεκ, Τακέσι Κιτάνο, Ζιλιέτ Μπινός

«Αναζητώντας την αλήθεια»

Μετά από μια οικογενειακή τραγωδία, ο Μακ Φίλιπς πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, που τον κάνει να αμφισβητεί ό,τι πιστεύει. Ενώ αντιμετωπίζει αυτήν την κρίση συνείδησης, λαμβάνει μία μυστηριώδη επιστολή που τον προτρέπει να πάει σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα βαθιά στην ερημιά του Όρεγκον. Παρά τις αμφιβολίες του, ο Μακ ταξιδεύει ως την καλύβα και συναντά τρεις αινιγματικούς ξένους. Μέσα από αυτήν την συνάντηση, ο Μακ μαθαίνει σημαντικές αλήθειες που θα μεταμορφώσουν το πώς κατανοεί την τραγωδία του και θα αλλάξουν την ζωή του για πάντα.

Σκηνοθεσία: Στιούαρτ Χαζελνταϊν
Σενάριο: Τζον Φουσκο  & Αντριου Λανχαμ
Ηθοποιοί: Ράντα Μίτσελ, Σαμ Γουορθινγκτον, Οκτάβια Σπένσερ, Τιμ Μακγκρου

«Παράνομες ζωές»   

Ο Chad (Michael Fassbender) βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον σεβασμό για τον πατέρα του, τον Coldy (Brendan Gleeson) και την επιθυμία να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τη γυναίκα του, την Kelly (Lyndsey Marshal) και τα παιδιά τους. Όταν ο Coldy κατα- στρώνει σχέδιο να ληστέψει ένα αρχοντικό που βρίθει από θησαυρούς, ο Chad βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Μπορεί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να αντα- ποκριθεί στο κάλεσμα του πατέρα του ως άξιος γιος και διάδοχος, ή πρέπει να σπάσει τα δεσμά και να χαράξει το δικό του μονοπάτι; Ο νόμος τους καταδιώκει πιο άγρια από ποτέ, ο πατέρας σφίγγει τον κλοιό γύρω από την οικογένεια, οι συντοπίτες είναι προκατειλημμένοι απέναντι τους και ο Chad ανακαλύπτει ότι η μοίρα του ίσως να μην είναι πια στα χέρια του…

Σκηνοθεσία: ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ
Σενάριο: ΑΛΑΣΤΑΪΡ ΣΙΝΤΟΝΣ
Ηθοποιοί: ΜΠΡΕΝΤΑΝ ΓΚΛΙΣΟΝ, ΜΑΪΚΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ, ΛΙΝΤΣΕΪ ΜΑΡΣΑΛ

«Ο επιφανής πολίτης»

Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης. Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στον τόπο που γεννήθηκε, ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί με παλιούς φίλους και τοπία της νιότης του. Αλλά περισσότερο από όλα μια επιστροφή στην καρδιά της λογοτεχνίας του, στην πηγή της έμπνευσης του. Όταν φτάνει εκεί, ο Ντανιέλ θα διαπιστώσει σταδιακά ότι η σχέση του με τη γενέθλια γη και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται. Η αρχική ζεστή υποδοχή της μικρής πόλης στον Επιφανή Πολίτη της θα εξαφανιστεί και παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια.  

Σκηνοθεσία: Γκαστόν Ντουπράτ, Μαριάνο Κον
Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντέιντι Μπρίεβα, Αντρέα Φριγκέριο, Μπελέν Σαβάν, Νόρα Ναβάς

«Το δέλεαρ του Διαβόλου»

Ο Τζέσι, ένας αγωνιζόμενος καλλιτέχνης, η νεαρή σύζυγός του, η Άστριντ, και η κόρη τους Ζόι, αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, όταν η αξία του τελευταίου πέφτει κατακόρυφα εξαιτίας της σκοτεινής ιστορίας που κουβαλάει. Οι ζωές όλων αρχίζουν να περιπλέκονται, όταν ο Τζέσι γίνεται φερέφωνο της φωνής του Σατανά και όταν εμφανίζεται ξαφνικά ο Ρέι, ο… ιδιόρρυθμος γιος της οικογένειας που έμενε στο σπίτι πριν, απαιτώντας να επιστρέψει εκεί και παθαίνοντας εμμονή με την Ζόι. Σύντομα, γίνεται ξεκάθαρο πως ο Ρέι και ο Τζέσι επηρεάζονται από τις ίδιες σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την οικογένεια

Σκηνοθεσία: ΣΟΝ ΜΠΕΡΝ
Σενάριο: ΣΟΝ ΜΠΕΡΝ
Ηθοποιοί: ΠΡΟΥΙΤ ΤΕΙΛΟΡ ΒΙΝΣ, ΙΘΑΝ ΕΜΠΡΙ, ΣΙΡΙ ΑΠΛΜΠΑΙ, ΚΙΑΡΑ ΓΚΛΑΣΚΟ, ΤΟΝΙ ΑΜΕΝΤΟΛΑ

«Raw»

Κανιβαλισμός, ενηλικίωση, τρόμος και χιούμορ διασταυρώνονται σε ένα οπτικά εντυπωσιακό και θεματικά τολμηρό θρίλερ, το οποίο βραβεύτηκε από τους κριτικούς στο Φεστιβάλ Κανών.

«Όλοι στην οικογένειά της Justine είναι κτηνίατροι και βίγκαν. Στα 16 της, αυτή είναι μια λαμπρή και πολλά υποσχόμενη μαθήτρια που ξεκινά να φοιτά στην κτηνιατρική σχολή και τελικά εισέρχεται σε έναν παρακμιακό, ανελέητο και επικίνδυνα σαγηνευτικό κόσμο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας ξεφεύγει από τις αρχές της οικογένειάς της, όταν τρώει ωμό κρέας για πρώτη φορά. Η Justine σύντομα θα αντιμετωπίσει τις απροσδόκητες συνέπειες των πράξεών της καθώς αρχίζει να αναδύεται ο πραγματικός της εαυτός».  

Με τους Γκαράνς Μαριγιέ, Έλα Ρουμπφ, Ραχάλ Ναΐτ Ουφέγια, Λοράν Λουκάς και Μπουί Λανέρ.

«Σε τέσσερις χρόνους»

Ένα μικρό κορίτσι από την επαρχία, παίζει ένα κρυφτό που μετατρέπεται σε τραγωδία. Μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής, ανδρών και ατυχιών, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο από την οικογένειά της. Μια νεαρή γυναίκα που μετακομίζει στο Παρίσι και έχει τάση προς την καταστροφή. Μια ενήλικη γυναίκα, που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο μακριά από το παρελθόν της. Σταδιακά, οι χαρακτήρες συναντιούνται για να σχηματίσουν μία ενιαία ηρωίδα.

Σκηνοθεσία: Αρνό ντε Παγιέ
Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Ενέλ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Τζέμα Άρτερτον
 

«Δαλιδά»


Η βιογραφική ταινία της Λίζα Αζουέλος – με τους Σβέβα Αλβίτι, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ζαν Πολ Ρουβέ και Νικολά Ντιβοσεγιέ – καταγράφει την επεισοδιακή ζωή και το άδοξο τέλος της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού Δαλιδά. Παρά την τεράστια επαγγελματική της επιτυχία, η προσωπική της ζωή ήταν μια καταστροφή: αποτυχημένες σχέσεις, αυτοκτονίες εραστών και πρώην συζύγων, απόπειρα αυτοκτονίας από την ίδια, το 1967, και, τελικά, αυτοκτονία το 1987.

«Στρουμφάκια: Το χαμένο χωριό»

Η ανακάλυψη ενός διαφορετικού Στρουμφ οδηγεί τη Στρουμφίτα με την παρέα της στην αναζήτηση του χαμένου του χωριού πριν από τις αρπακτικές διαθέσεις Δρακουμέλ.

 

Facebook Comments