Με το “δεξί” ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές μετά από σειρά θετικών μακροοικονομικών στοιχείων. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και οι πολιτικές προσπάθειες στον απόηχο της ενεργοποίησης του Άρθρου 50. S&P και Fitch αναβάθμισαν την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ευρωζώνης ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΕΕ εξετάζει μια σειρά προτάσεων για την περίπτωση που η Βρετανία αρνηθεί να πληρώσει τα €60 δισ. του κόστους για την έξοδο από την ΕΕ. Στο προσκήνιο παραμένει και ο κλάδος ενέργειας αλλά και το πετρέλαιο καθώς στην Αμερική υπήρξε και νέα αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης, ενώ ο ΟΠΕΚ παραμένει σε πρώτο πλάνο καθώς το πετρέλαιο προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τα $50.

  • Ο Trump δήλωσε ότι η αποτυχία αντικατάστασης του Obamacare δε σημαίνει ότι οι συζητήσεις και η αναζήτηση άλλης λύσης έχουν σταματήσει.

  • Απειλή υπαναχώρησης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, από τον Trump, καθώς θεωρεί ότι η Κίνα δεν πιέζει αρκετά την Pyongyang.

  • Στις 824 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου που βρίσκονται σε λειτουργία, από 809 την περασμένη εβδομάδα.

  • Σύμφωνα με αναλυτές, οι αγορές υποτιμούν σημαντικά την πιθανότητα νίκης της Le Pen.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.242 Υψηλό: 1.250 Χαμηλό: 1.239 Κλείσιμο: 1.248

03 04 17 gold

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να βρίσκεται χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτό είναι λογικό καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική επιδείνωση στο επιχειρηματικό και το επενδυτικό συναίσθημα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε επίπεδα τα οποία δυσκολεύουν μια σημαντική ανοδική προσπάθεια, ενώ θα πρέπει να δούμε ένα κλείσιμο πάνω από τα $1.260 προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες για μια σταθερά ανοδική κίνηση. Μια προσπάθεια προς χαμηλότερα επίπεδα είναι πιθανό να ενεργοποιήσει περισσότερο επιθετικούς αγοραστές.

Στηρίξεις            Αντιστάσεις

1.240                   1.250
1.230                   1.257
1.219                   1.263
1.210                   1.270

Facebook Comments