Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό σύμφωνα με δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ που πρόσθεσε ότι δεν συμφωνεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η παραγωγικότητα είναι το πρόβλημα και όχι το χρέος. Η Ελλάδα χρειάζεται και λιγότερο χρέος, τόνισε η κ. Λαγκάρντ. 

«Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερο παραγωγικότητα, υποστηρίζω ότι χρειάζεται και χαμηλότερο χρέος για να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση παραγωγικότητας» είπε η κ. Λαγκάρντ.

Μιλώντας σε συζήτηση του American Enterprise Institute (AEI) για την παγκόσμια παραγωγικότητα ανέφερε πως «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να στηριχθεί η ανάκαμψη και να απελευθερώθει την ανάπτυξη».

Σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα επανέλαβε ότι «αν το πρόγραμμα στηριχτεί σε δύο πόδια, τις μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» που θα δείχνει ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε το Ταμείο θα συμμετάσχει.

Facebook Comments