O κεντρώος υποψήφιος των προεδρικών της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν διατήρησε την υπεροχή του έναντι των συνυποψηφίων του μετά τη τηλεοπτικό ντιμπέιτ που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης, 19 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Διασταύρωσε τα ξίφη του με την κύρια αντίπαλό του, την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν αλλά και τους υπόλοιπους 9 υποψηφίους.

Στην πιο πρόφατη δημοσκόπηση που έγινε ο Μακρόν είναι ο υποψήφιος με το καλύτερο πολιτικό πρόγραμμα ενώ το ντιμπέιτ διάρκειας τεσσάρων ωρών που έγινε τον ανέδειξε τον δεύτερο πειστικότερο πολιτικό υποψήφιο.

Ο πρώτος πειστικότερος ομιλητής και νικητής του ντιμπέιτ ήταν όμως ο αριστερός Ζαν-Λυκ Μελανσόν σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρείας Elabe για το τηλεοπτικό κανάλι BFM.

Σύμφωνα με την ίδια σφυγμομέτρηση ο Μελανσόν κατάφερε να πείσει το 25% όσων παρακολούθησαν την τετράωρη αναμέτρηση, ενώ το 21% των τηλεθεατών θεώρησαν ότι ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πειστικότερος.

Η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν ήρθε τέταρτη με 11% μετά τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις του 15% των τηλεθεατών.

Το 23% έκρινε ως καλύτερο το πρόγραμμα του Μακρόν, ενώ το 22% εκτίμησε ως πειστικότερο το πρόγραμμα του Μελανσόν και το 18% αυτό του Φιγιόν.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ο Μακρόν, επικρίνοντας την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρί Λε Πεν η οποία θέλει να φύγει από το ευρώ, είπε: «Ο εθνικισμός είναι πόλεμος. Το γνωρίζω καλά αυτό. Προέρχομαι από μια περιοχή που είναι γεμάτη από νεκροταφεία».

Στη συνέχει η Λε Πεν του απάντησε πως δεν πρέπει να προσποιείται ότι πρεσβεύει την αλλαγή αφού μιλάει σαν ένα απολίθωμα που είναι τουλάχιστον 50 ετών και ο Μακρόν ανταπαντώντας είπε πως λυπάται που και η ίδια λέει ψέματα, όπως αυτά που έλεγε ο πατέρας της για 40 χρόνια.

Το τελευταίο σχόλιο του Μακρόν φαίνεται πως ήταν ένα ισχυρό χτύπημα στις προσπάθειες της Λε Πεν να καθαρίσει την εικόνα του κόμματος του πατέρα της, Ζαν Μαρί Λε Πεν.
 

Facebook Comments