«Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση των τηλεφωνικών συνακροάσεων, που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ την 1/12/2016, σήμερα (5/4/2017), παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων», αναφέρει το ΚΚΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται «είναι απαράδεκτη καθυστέρηση -επί 4 και πλέον μήνες- της έκδοσης πορίσματος για την προηγούμενη καταγγελία».

«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν άμεσα να ερευνήσουν σε βάθος και το νέο αυτό σοβαρό γεγονός και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα» σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Το ΚΚΕ και με αφορμή το νέο κρούσμα, ενημέρωσε ήδη τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό κ. Παππά, τους υπεύθυνους των υπόλοιπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών» καταλήγει.

«Η σημερινή νέα καταγγελία για το κρούσμα συνακροάσεων του τηλεφωνικού κέντρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς τονίζει πως η παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών, είτε πρόκειται για πολίτες, είτε για κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, είναι απαράδεκτη και προσθέτει:

 
«Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει σοβαρές εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει».

Μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕ, το Ποτάμι σχολίασε:

 
 «Δεν τους πτοεί τίποτα. Σύμφωνα και με τη νέα καταγγελία του ΚΚΕ συνεχίζονται οι συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα κομμάτων. Στο μεταξύ έχουν περάσει 4 μήνες από την προηγούμενη καταγγελία και πόρισμα δεν έχει βγει ακόμη. Όπως καμία απάντηση δεν έχουμε για τις καταγγελίες του Ποταμιού. Ποιος ακούει και για ποιον; Το παλιό σπορ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων γνωρίζει νέες δόξες επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.»

Τι αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής 

“Το ζήτημα της ασφάλειας των Τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση ως ιδιαιτέρως κρίσιμο, ειδικά όταν διαπιστώνεται πως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν είχαν δώσει, δυστυχώς, τη δέουσα σημασία για την επίτευξή της.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπονήσει ένα συνολικό και λεπτομερές σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση του χρονίζοντος ζητήματος, το οποίο θα παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνολική παρέμβαση, η οποία αφορά στην προστασία τόσο των κυβερνητικών και κομματικών Επικοινωνιών όσο και αυτών που έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα, έχει στόχο τη ρύθμιση των σχετικών δικτύων, ώστε να επανακτηθεί συνολικά το απόρρητο των Τηλεπικοινωνιών.

Όσο για τις καταγγελίες περί συνακροάσεων, τονίζεται ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του και πως, από την πρώτη φορά που διατυπώθηκαν, έχει απευθυνθεί τόσο στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) όσο και στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα προκειμένου να διερευνηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό”.
 

 

Facebook Comments