Σε θετικό έδαφος οι αγορές καθώς στην Αμερική υπάρχουν ενδιαφέρουσες εταιρικές εξελίξεις, σε διάφορους κλάδους. Εξαγορές και συγχωνεύσεις υπάρχουν σε καθημερινή βάση πλέον, ενώ χθες η Amazon έδειξε να ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές της κυβέρνησης Trump ανακοινώνοντας τη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων part-time εργασίας. Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η νέα έντονη ανοδική κίνηση του πετρελαίου, η οποία συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, με το μαύρο χρυσό να καταφέρνει να περάσει πάνω από τα $53,00. Το πετρέλαιο αναμένεται ότι θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά και αυτό θα είναι σημαντικό για την πορεία των μετοχών μεσοπρόθεσμα. Από την άλλη, έχουμε νέα αύξηση του γεωπολιτικού κινδύνου καθώς η Αμερική εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους έναντι συριακών στόχων, μετά από την επίθεση με χημικά όπλα. Η επίθεση έγινε χωρίς να ζητηθεί άδεια με αμερικανικές πηγές να σημειώνουν ότι είχαν ενημερωθεί οι ρωσικές Αρχές προκειμένου να καλυφθούν.

  • Το πετρέλαιο πραγματοποίησε άλμα πάνω από τα $53 μετά από την επίθεση των Αμερικανών στη Συρία.

  • Ισχυρές κινήσεις στις ισοτιμίες και ιδιαίτερα στο USD/JPY λόγω αύξησης του γεωπολιτικού κινδύνου.

  • Πολύ θετική ήταν η συνάντηση του Trump με τον Κινέζο Xi. Ο Trump μίλησε για μια πολύ σημαντική φιλία μεταξύ των δυο χωρών.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 51,10 Υψηλό: 52,10 Χαμηλό: 51,07 Κλείσιμο: 51,96

07 04 17 oil

 

 

 

 

 

 

 

Ο μαύρος χρυσός μετά από μια ισχυρά ανοδική συνεδρίαση την Πέμπτη, ξεκινάει τη συνεδρίαση της Παρασκευής με άλμα πάνω από τα $53 εξαιτίας της επίθεσης της Αμερικής στη Συρία και της νέας έντασης που δημιουργείται στην περιοχή. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει κλιμάκωση στην περιοχή με τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς είτε μόνοι τους είτε με τη βοήθεια και άλλων κρατών. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε θετική περιοχή και στηρίζουν την άνοδο προς υψηλότερα επίπεδα. Ο στόχος για επιστροφή στα $55 δείχνει ότι θα επιτευχθεί στις επόμενες εβδομάδες και δε μπορούμε πλέον να αποκλείσουμε μια κίνηση ακόμα και πάνω από τα $55.

Στηρίξεις Αντιστάσεις

52,30 53,20
51,85 53,80
51,10 54,20
50,75 54,85

Facebook Comments