Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζήτησαν οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας για τη Δικαιοσύνη και την Ενέργεια μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στον ΣΚΑΪ, για “στημένο διαγωνισμό στη ΔΕΗ” καταθέτοντας φάκελο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Οι κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν το μεσημέρι την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να την ενημερώσουν για το περιεχόμενο των πρόσφατων δηλώσεων Σκουρλέτη και να ζητήςουν την παρέμβασή της. Στο φάκελο, τον οποίο κατέθεςαν, περιλαμβάνεται το σύνολο των δηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός αναφέρθηκε “σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση” και σε “βαποράκια συμφερόντων”.

Mιλώντας στον σταθμό μας, ο υπουργός είχε αναφέρει ότι ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν “σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018”. “Είναι σα σα να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε μάλιστα πως στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για “βαποράκια συμφερόντων”. “Δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση” διευκρίνισε ο υπουργός.


 

 

Facebook Comments