Χαμηλές “πτήσεις” για τις αγορές, καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει υποτονική λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και παρά το γεγονός ότι η γεωπολιτική ένταση δείχνει να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Όλα δείχνουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει απροσδόκητη εμπλοκή στις εξελίξεις καθώς χθες πηγές από τη Βόρεια Κορέα ανέφεραν ότι η χώρα είναι έτοιμη για κάθε είδους πόλεμο εφόσον η Αμερική το επιθυμεί. Αυτός είναι και ο λόγος που το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται υψηλότερα και δεν αναμένεται να ανακοπεί η ανοδική του πορεία. Άλλωστε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλο και περισσότεροι είναι οι επενδυτές οι οποίοι τοποθετούνται στον κλάδο ενέργειας, προσδοκώντας την άνοδο των μετοχών του κλάδου.

  • Σύμφωνα με αμερικανικό think tank, τα NFPs της περασμένης Παρασκευής, δεν έχουν επηρεάσει τις αποφάσεις της Fed για νέες αυξήσεις επιτοκίων.

  • Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Constancio, τόνισε ότι η στήριξη της ΕΚΤ είναι απαραίτητη παρά την πρόσφατη άνοδο του πληθωρισμού.

  • Ο Macron συνεχίζει να διατηρεί τα ηνία από τη Le Pen, με τη διαφορά να παραμένει πολύ μεγάλη.

  • Kuroda, BoJ: Πολύ νωρίς για να εξετάσουμε τι θα γίνει με τις αγορές ομολόγων από την BoJ.

Ανάλυση αγοράς

DAX – Άνοιγμα: 12.187 Υψηλό: 12.250 Χαμηλό: 12.141 Κλείσιμο: 12.224

11 04 17 dax

 

 

 

 

 

 

Ο γερμανικός δείκτης έχει δεχθεί πιέσεις από τα υψηλά του, αλλά ακόμα παραμένει σε ανοδική τάση σε κάθε χρονικό ορίζοντα. Αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του δείκτη, θα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας. Όλα δείχνουν ότι μια νέα κορυφή βρίσκεται σε εξέλιξη με το δείκτη να είναι αρκετά πιθανό να κινηθεί προς τις 11.900 μονάδες και τον ΚΜΟ 50 ημερών. Θεωρούμε ότι η ανοδική τάση δεν θα ανακοπεί, τουλάχιστον σε μεσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε εξαιρετικά θετικά επίπεδα και ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια σύγκλισης, η οποία πιθανότατα θα φέρει πιέσεις.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

12.130                  12.230
11.900                  12.270
11.850                  12.380
11.730                  12.450

Facebook Comments