'

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Νέες επενδύσεις σε καινοτόμο εξοπλισμό

Σαουλίδου Μαρίνα

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Νέες επενδύσεις σε καινοτόμο εξοπλισμό , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μία νέα επένδυση, ύψους 600.000 ευρώ η οποία αφορά στην απόκτηση ενός νέου υπερσύγχρονου ενδοσκοπικού εξοπλισμού της Fujifilm, για την ενίσχυση του Γαστρεντερολογικού του Τμήματος.

Τo ELUXEO έρχεται να δώσει νέες δυνατότητες στην πρώιμη ανίχνευση της παθολογίας του πεπτικού και στην ανάλυσή της, καθώς αποτελεί προϊόν της υψηλής έρευνας των εργαστηρίων Fujifilm, με τα οποία η Γαστρεντερολογική κλινική του Ιατρικού Αθηνών, συνεργάζεται ήδη για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για 15 χρόνια. 

«Η προηγμένη τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ ταυτόχρονα μας εξασφαλίζει ευελιξία κινήσεων προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή. Αξίζει να πούμε ότι με τη χρήση του ELUXEO αυξάνεται η ανιχνευσιμότητα προκαρκινικών βλαβών κατά 23%, με αποτέλεσμα να καταγράφουμε πλέον ποσοστά ανίχνευσης πολυπόδων έως και 53% στις προληπτικές κολονοσκοπήσεις, ενώ το Παγκόσμιο Standard είναι 25%» δήλωσε ο Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος και Διευθυντής του Α’ Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ Δημήτρης Καραγιάννης.

Πιο συγκεκριμένα, το ELUXEO™ διαθέτει τεχνολογία που συνδυάζει τέσσερις πολλαπλούς φωτισμούς LED προσφέροντας μεγαλύτερη ένταση φωτός, υψηλή ενδοσκοπική απεικόνιση και δυνατότητα πολλαπλής μεγέθυνσης. Παράλληλα, τα διαφορετικά μήκη κύματος και η ακριβής εφαρμογή του έντονου φάσματος φωτός επιτρέπουν την εναλλαγή τριών επιπέδων φωτός (White Light, Blue Light Imagingκαι Linked Colour Imaging) δίνοντας μία υψηλής ανάλυσης εικόνα, που στο παρελθόν δεν ήταν δυνατόν να καταστεί διακριτή, όπως και οπτική μεγέθυνση x135, ενώ παρέχει τη δυνατότητα και ψηφιακής μεγέθυνσης έως x 270.

«Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Ιατρικό Kέντρο Αθηνών, πιστό στο όραμα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, εξακολουθεί να επενδύει στις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Και πρόσθεσε: «Τέτοιου είδους επενδύσεις σε πρωτοποριακό εξοπλισμό, εμπεδώνουν τη σαφή θέση μας στην κορυφή του τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης και μας δίνουν έμπνευση να συνεχίζουμε τις επενδύσεις, ώστε η χώρα μας να αποτελεί πόλο έλξης ασθενών και το επίκεντρο του ιατρικού τουρισμού».