Ισχυρές απώλειες για το δολάριο μετά από την απρόσμενη στροφή του Trump, ο οποίος δήλωσε ότι το USD είναι ιδιαίτερα ακριβό και ότι προτιμά μια χαλαρή νομισματική πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι ο Trump είναι πιθανό να μη δώσει δεύτερη θητεία στη Yellen, ενώ πλέον αλλάζουν σημαντικά και οι ισορροπίες στις αγορές καθώς οι επενδυτές θα πρέπει να αποτιμήσουν εκ νέου τις πιθανότητες για νέες αυξήσεις επιτοκίων. Το USD αναμένεται να δεχθεί και νέες πιέσεις εντός των επομένων συνεδριάσεων. Στη γεωπολιτική σκακιέρα τώρα, οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας συναντήθηκαν σε μια ανοιχτή συζήτηση με τις διαφωνίες για τη Συρία και τον Άσσαντ, να παραμένουν.

  • Διάφορες πηγές στα social media αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί έχουν ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει και νέα πυρηνική δοκιμή, με το Σάββατο να είναι η πιθανότερη ημερομηνία.

  • Το επιτελείο του Trump σχεδιάζει τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση της απειλής που λέγεται Βόρεια Κορέα.

  • Ακούγεται ότι η Αμερική αναμένεται να επιβάλλει σειρά μέτρων που θα οδηγήσουν σε οικονομικό στραγγαλισμό και σε ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση τη Βόρεια Κορέα. Αυτό δεν αποκλείεται να κάνει το δικτάτορα της χώρας, ακόμα πιο επιθετικό.

  • Το AUD/USD σημειώνει εξαιρετική άνοδο μετά από τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στην Αυστραλία και τα επίσης θετικά κινεζικά macro.

Ανάλυση αγοράς

AUD/USD – Άνοιγμα: 0,7496 Υψηλό: 0,7527 Χαμηλό: 0,7472 Κλείσιμο: 0,7521

13 04 17 audusd

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία έδειχνε ότι προσπαθούσε να βρει στήριξη στα επίπεδα 0,7490-0,7500 και να κινηθεί υψηλότερα. Τελικά η χθεσινή συνεδρίαση έδειξε ότι οι αγοραστές εμφανίζονται σταδιακά και σήμερα μετά από την ανακοίνωση θετικών macro για την Αυστραλία και την Κίνα, οι αγορές είναι καταιγιστικές. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. ακολουθούν την άνοδο και στηρίζουν τη δυναμική της αγοράς ενώ παρατηρείται και μεταστροφή των flows. Θεωρούμε ότι η άνοδος αυτή θα οδηγήσει σε πλήρη αντιστροφή της πτώσης και η ισοτιμία θα βρεθεί και πάλι στα πάνω από τα 0,7700.

Στηρίξεις           Αντιστάσεις

0,7570                0,7600
0,7530                0,7640
0,7500                0,7690
0,7475                0,7720

Facebook Comments