Η Susanne Kohout, έμπειρο στέλεχος που έχει εργαστεί σε πολλές θέσεις ευθύνης, αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου στην επιχειρησιακή μονάδα Pharmaceuticals της Novartis Hellas.

Η κα Kohout έρχεται να διαδεχθεί τον Riccardo Canevari, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο,  ο οποίος  μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της προκαθορισμένης θητείας του διάρκειας 3,5 ετών, μετακινείται σε νέο ηγετικό ρόλο στις ΗΠΑ, ως Senior Vice President και Global Brand Lead στην επιχειρησιακή μονάδα Ογκολογίας.

Η Kohout είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν επικεφαλής διεθνώς στη θεραπευτική κατηγορία της Οφθαλμολογίας με έδρα την Βασιλεία.

Εργάζεται στη Novartis από το 1996, όταν ανέλαβε Επικεφαλής της Zyma Γερμανίας, της εταιρίας OTC της Ciba-Geigy. Από τη θέση αυτή, ηγήθηκε της διαδικασίας συγχώνευσης της Ciba και της Sandoz Self-Medication, με το τμήμα Consumer Health της Novartis.
Παράλληλα από το 2002 έως το 2005, ήταν επικεφαλής του τμήματος OTC της Νovartis για την περιοχή EMEA και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της Global Head Marketing/Consumer Excellence, για το τμήμα Consumer Health. Από το 2007 έως το 2011, κατείχε τη θέση της Προέδρου της CIBA VISION® για την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Πριν τη Novartis, η Susanne Kohout είχε εργαστεί σε πολλές θέσεις αυξημένης ευθύνης στην εταιρεία Procter & Gamble στη Γερμανία, στο Βέλγιο/Ολλανδία/Λουξεμβούργο και στη Σκανδιναβία.

 

 

 

 

Facebook Comments