Όταν η Fed προχωρούσε σε αύξηση επιτοκίων το Μάρτιο, οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές με αποτέλεσμα οι επενδυτές να σχεδιάζουν το μέλλον του δολαρίου προεξοφλώντας δυο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2017. Ωστόσο, οι αγορές είναι δυναμικές και γρήγορα τα δεδομένα άλλαξαν άρδην με αποτέλεσμα οι αγορές να χρειαστεί να αποτιμήσουν εκ νέου τις πιθανότητες για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις, η υιοθέτηση dovish ρητορικής από τη Fed, η πτώση του πληθωρισμού και οι δηλώσεις του Trump για την προτίμηση ενός αδύναμου δολαρίου, αλλάζουν τα δεδομένα και πλέον οι αγορές δίνουν λιγότερες πιθανότητες για νέες αυξήσεις επιτοκίων.

3 Μαΐου: Tα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα στο εύρος 0,75%-1,00% σε πιθανότητα 95%.

14 Ιουνίου: Οι πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων στο 1,00%-1,25% είναι μόλις 42%.

26 Ιουλίου: Οι πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων, ανέρχονται στο 44%.

20 Σεπτεμβρίου: 45,4% οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων στο 1,00%-1,25%.

1 Νοεμβρίου: 45% πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,25%.

13 Δεκεμβρίου: Μόλις 42% πιθανότητες για αύξηση επιτοκίων, στον παραδοσιακά αγαπημένο μήνα της Fed, για αυξήσεις επιτοκίων.

Το repricing που έχει γίνει στις αγορές παραγώγων σχετικά με τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων, συνεπάγεται ότι το USD θα δεχθεί πιέσεις καθότι οι επενδυτές θα αρχίσουν να αναθεωρούν τη στάση τους και θα αποσύρουν και την επενδυτική τους στήριξη. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στις τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να μειώνουν την έκθεση long στο USD.

Facebook Comments