Το ευρώ αγγίζει υψηλό τριών εβδομάδων λίγες μέρες πριν τισ γαλλικές εκλογέ. Η πλήρης αποτίμηση πλέον σε ό,τι αφορά την πολιτική αύξησης επιτοκίων της Fed και οι αμφιβολίες γύρω από την δημοσιονομική τόνωση που έχει υποσχεθεί ο Donald Trump έχουν αποδθναμώσει το δολάριο.

Με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας να είναι μόλις τέσσερις ημέρες μακριά και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μόνο μικρά ποσοστά διαφοράς μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων υποψηφίων, οι αναλυτές σημειώνουν πως τα όποια κέρδη στο ευρώ θα είναι περιορισμένα.

Το ενιαίο νόμισμα κινείται στα 1,0837 έναντι του δολαρίου.

Η κύρια κινητήρια δύναμη για αυτή την κίνηση, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι το ασθενέστερο δολάριο καθώς και το γεγονός ότι η αγορά έχει πλέον αποτιμήσει πλήρως ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές φέτος.

Επιπλέον, σε αυτό το σκηνικό προστίθενται και τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία και τις αμφιβολίες ότι ο Donald Trump θα παραδώσει τις φορολογικές περικοπές και την χαλάρωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος που είχε υποσχεθεί, ένα πακέτο που οι traders ήλπιζαν ότι θα τονώσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης του δολαρίου αγγίζει χαμηλό τριών εβδομάδων, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ υποχωρούν κάτω από το 2,2%, στα πιο αδύναμα επίπεδα από τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Societe Generale, υπάρχει μεγαλύτερη αμφιβολία πλέον για τα μεγάλης κλίμακας φορολογικά κίνητρα που έχει υποσχεθεί η διοίκηση Trump, και επιπλέον τα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ ήταν απογοητευτικά.

Facebook Comments