Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών κρατικών ομολόγων αγγίζουν το χαμηλότερο επίπεδο του 2017, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν ασφαλή καταφύγια λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τον Αντιπρόεδρο Mike Pence να υπόσχεται σήμερα μια “συντριπτική απάντηση” σε οποιαδήποτε επίθεση.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία τον Ιούνιο και τον ακόμα απρόβλεπτο πρώτο γύρο στις εκλογές της Κυριακής στη Γαλλία, όπου οι δύο αντιευρωπαϊστές υποψήφιοι, ο Jean-Luc Mélenchon και η Marine Le Pen έχουν μεγάλες πιθανότητες να περάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 7 Μαΐου.

Αυτό έχει αυξήσει τη ζήτηση για τα γερμανικά ομόλογα, που θεωρούνται από τα ασφαλέστερα assets στον κόσμο.

“Αν κοιτάξει κανείς τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, και εντός της ζώνης του ευρώ με τις γαλλικές εκλογές, η Γερμανία θεωρείται ως ασφαλές καταφύγιο”, όπως σημειώνει στο Reuters η DZ Bank.

“Αν προσθέσουμε σε αυτό και τις εκτιμήσεις ότι η ΕΚΤ δεν τελειώνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης σύντομα καθώς και τις χαμηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι χαμηλότερες, όλα τα επιχειρήματα δείχνουν προς την κατεύθυνση των long θέσεων στα μακροπρόθεσμα γερμανικά ομόλογα”, προσθέτει.

Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των 30ετών και των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας αγγίζει τις 71,8 μονάδες βάσης, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Χθες, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου της Γερμανίας χτύπησε το χαμηλότερο επίπεδό του 2017 στο 0,876% ενώ το yield στο 10ετές ΄βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο.

Facebook Comments