Μισό εκατομμύριο δολάρια δώρισε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας για να χρηματοδοτήσει την ορκωμοσία του Donald Trump, παρά το γεγονός ότι η οικονομική και πολιτική αναταραχή συνεχίζει να ταλανίζει τη χώρα.

Ειδικότερα, η αποκάλυψη για τη δωρεά έρχεται μία μέρα μετά από σειρά βίαιων διαδηλώσεων, ενώ σε διάστημα τριών εβδομάδων, οκτώ Βενεζουελάνοι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και 500 έχουν συλληφθεί.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Citgo Petroleum, θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PVDSA της Βενεζουέλας που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, ήταν μία εταιρεία από αυτές που προσέφεραν τις μεγαλύτερες δωρεές στην τελετή ορκωμοσίας του Trump, μαζί με τη JP Morgan και την Exxon.

Η δωρεά ήταν λίγο μικρότερη από αυτή της Bank of America, η οποία συνεισέφερε 1 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ.

Όπως τονίζει το CNBC, ο Λευκός Οίκος δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη για να ζητήσουν νέες προεδρικές εκλογές αλλά και την απελευθέρωση των φυλακισμένων πολιτικών της αντιπολίτευσης. Η Βενεζουέλα είναι η μεγαλύτερη χώρα-παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως αλλά εδώ και αρκετά χρόνια υποφέρει από τον υψηλό πληθωρισμό, τη μεγάλη εγκληματικότητα και την έλλειψη βασικών αγαθών.

Facebook Comments