Την ανάγκη υλοποίησης των απαιτούμενων από το πρόγραμμα μέτρων, αλλά και της απομείωσης του χρέους, επισήμανε εκ νέου η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και την ομάδα του. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις για να προετοιμάσουμε την επιστροφή του κλιμακίου και για να συζητήσουμε τα δύο σκέλη του προγράμματος της Ελλάδας: μέτρα και ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η απομείωση του ελληνικού χρέους, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ και η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα απασχόλησαν τη συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ στην οποία παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου Πόουλ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου 

“Η συνάντηση πήγε πολύ καλά, εξετάστηκε το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ, η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, πώς θα κλείσει η τεχνική συμφωνία και για το ζήτημα του χρέους” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών.

Λίγο νωρίτερα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επίσης βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε ευχάριστα τα νέα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 (3,9% του ΑΕΠ).

Στην κυβέρνηση επικρατεί κλίμα ικανοποίησης μετά τα στοιχεία που ανακοινώσε η ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε δε, ότι «για πρώτη φορά είναι ορατή, και επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα, η έξοδος από την επιτροπεία».

Αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών συναντάται με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που ανέφερε την Πέμπτη ότι οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές του ΔΝΤ» δήλωση που ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλησε να σχολιάσει. Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη και ενημέρωση του Πόουλ Τόμσεν.
 

Facebook Comments