Μέχρι τις 25 Μαϊου έχουν προθεσμία ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι που θέλουν να αναλάβουν το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για την πώληση του 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ). 

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα έχει ρόλο σε δύο στάδια της διαδικασίας: Στην πρώτο στάδιο θα αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πωλήσει το 30% του ΔΑΑ, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και θα διερευνήσει το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών (pre-marketing), κλπ. Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας θα συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η αμοιβή του συμβούλου περιλαμβάνει και «μπόνους επιτυχίας» (success fee) στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 30% του ΔΑΑ, ενώ το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το 25%. Το 40% βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καναδικού επενδυτικού ομίλου PSP και η οικογένεια Κοπελούζου κατέχει περί το 5%. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία 20ετούς παράτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με την Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών μέχρι το 2046.

 

Facebook Comments